Az eredeti játék nyílt világa és a rendőrös üldözés visszatért, a stílust tekintve azonban nem teljesen ugyanazt kapjuk, mint annak idején. A sajtótájékoztatón látott videóból kitűnt, hogy a játékmenet magában hordozza azokat a védjegyeket, amelyekről a Criterion játékai megismerhetőek, nevezetesen agresszív vezetéssel, s az így szerzett nitróval tudjuk megnyerni az adott versenyt. Persze egy arcade játékról beszélünk, így a technikás vezetés nem is annyira fontos, mint a jó reflexek és a pálya ismerete, ez pedig egy nyitott, zegzugos városban különösen fontos lesz, nem csupán a versenyek során, a rövid utak után kutatva, hanem a rendőrös üldözések alatt is, merthogy a jard itt is jelen lesz.

A játékban nyújtott teljesítményünket a 2010-ben bemutatott AutoLog felfrissített és felturbózott változata figyeli majd, ami minden egyes versenyből, üldözésből vagy mondjuk ugratásból származó adatot feljegyez, majd egy online, illetve a barátlistánk tagjaiból álló ranglistán helyezi azt el. Minél ügyesebbek vagyunk és minél több egyedi kihívást teljesítenünk, annál több Speed Pointot kapunk, ezzel feljebb araszolva a listán.



A játék Európában november elsején fog megjelenni PC-re, Xbox 360-ra PlayStation 3-ra, PS Vitára, iOS-re és Androidra. Ha most rendeljük elő, megkapjuk a limitált változatot felár nélkül, s két exkluzív kocsit, egy Maseratit és egy Porschét.