• Az Assassin’s Creed: Odyssey főhőse egy kitaszított spártai, Leonidász leszármazottja
  • Lesznek választható párbeszédek is
  • Valamint a nemünket is mi határozhatjuk meg
  • A bemutató végén a játékmenetbe is belenézhettünk
  • A játék október 5-én kerül a boltokba

Ahogy azt várni lehetett, kitüntetett figyelmet kapott az Ubisoft konferenciáján az Assassin’s Creed: Odyssey, az előadás során igen sok a játékkal kapcsolatos pletyka megerősítést nyert. Kiderült például, hogy tényleg mi választahtjuk meg a nemünket: a játék elején eldönthetjük, hogy Kassandraként vagy Alexiosként szeretnénk-e végére járni a történetnek, mely az Athén és Spárta között dúló háboró idejében játszódik.

Azt is megerősítették, hogy az Odyssey egy kitagadott spártai útját meséli majd el, aki száműzött zsoldosból ünnepelt hőssé emelkedik majd. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy főszereplőnk a legendás Leonidász leszármazottja, aki még a király törött lándzsáját is birtokolja. Ez a fegyver pedig nem teljesen átlagos, a bemutató alapján sok különleges képességünket és mozdulatunkat köszönhetjük majd a relikviának.

Megmaradt továbbá az Origins szerepjátékos vonala is, sőt, a készítők szeretnék még jobban ebben az irányba vinni a sorozatot. Ennek érdekében a széria során először választhatjuk meg a válaszainkat egy-egy párbeszéd során, valamint döntéseink az egész világra kihatással lesznek az ígéretek szerint.

A bemutató végén magába a játékba is bepillantást nyerhettünk, valamint megtudhattuk a megjelenési dátumot is: az Assassin’s Creed: Odyssey október 5-én kerül a boltokba.