A Medal of Honor és a Battlefield két különböző sorozat, most mégis egyazon időben játszódnak, nagyon hasonló témát dolgozva fel. Bár így könnyű lenne abba a csapdába esni, hogy a sorozatok kicsinálják egymást, az EA szerint a kiadónál nagyon komolyan veszik a franchise-ok elszeparálását, és amíg eltérő stílusú játékok születnek, addig a CoD-dal vívott kétfrontos háborúnak nem lesznek házon belüli áldozatai.

"Nagyon odafigyelünk, hogy a Medal of Honor és a Battlefield különbözzenek egymástól. A Medal of Honorral igyekszünk azt a látszatot kelteni, hogy a játék maga a valóság. A többjátékos mód is másmilyen. Szekvenciális megjelenésekkel próbáljuk frissen tartani a sorozatokat. A trükk az, hogy egyszerre kell növeszteni a két szériát." -- mondta Frank Gibeau EA-producer.

A Medal of Honor: Warfighter (adatlapunkon) a minap pár kiszivárgott alfavideóval borzolta a kedélyeket, melyekről ugyan messzemenő következtetéseket nem vonhatunk le, azért látszik, hogy a program igyekszik távol maradni a Battlefield 3-ban látott háborúskodástól.