Érdekes dologra lettek figyelmesek az Egyesült Királyság játékosai. Bár náluk sem kapható még a PS4, a Playstation Store már él, és fellelhető benne több EA játék eme konzolra megírt változata is. Igen ám, csakhogy azok 8 fonttal drágábbak, mint Xbox One-os verzióik (hasonló a helyzet az Ubisoft játékaival is, bár náluk a difi csak 3 font).

Ráadásul az is csípi a korona alattvalóinak csőrét, hogy az USA-hoz képest náluk jóval többe kerül egy-egy digitális játék PS4-re. Példának okáért Észak-Amerikában a Battlefield 4 59,99 dollár (körülbelül 13.000 Ft) a Playstation Store-ban, míg náluk ugyanaz a változat 62,99 font (kb. 22.000 Ft), holott az árnak valahol 30 font körül kellene lennie, legalábbis az ottani játékosok így gondolják. Egyesek már azon gondolkodnak, hogy lemondják PS4-es előrendeléseiket.

Bár a Eurogamer felkereste az EA UK-t, de ott nem adtak magyarázatot az árkülönbségre a két platform között, viszont minden bejelentés nélkül 3 fonttal csökkentették az árakat, azaz az átlagos 63-ról 59,99-re módosítottak -- persze még így is 5 font a különbség az Xbox One javára.

xbox-one-ps4.jpg

 

Dúl az árharc a szigetországban.