• Itt az Awesome Games Done Quick 2016
  • Egész héten speedrunnerek szórakoztatnak
  • A maratonnal a rákkutatást segítik

A PGO hasábjain nem túl gyakran, de azért elég jó rendszerességgel mutatunk nektek speedrun futamokat, vagyis rekordsebességgel végigjátszott programokat, ugyanis lenyűgöző, hogy rengeteg gyakorlás és kísérletezgetés után órák alatt teljesíthető egy olyan program, ami egy átlag játékosnak esetlegesen napokba telik.

Gyakori kérdés persze, hogy ez miért jó. Sokan nem látják az értelmét annak, hogy a program ízlelgetése, a fejlesztők által készített tartalmak maximális élvezete nélkül csak úgy „végigrohanjon” valaki a játékon. Nos, a lényeg itt éppen az, hogy a mozdulatok tökéletesre fejlesztésével és a játék beható megismerésével (egy elkötelezett speedrunner bőven több időt tölt egy-egy játékkal, mint a mezei user), a közösség egymással versenyezzen. Elképesztően sok munka van egy rekorddöntésben, és szórakoztató látni, hogy a hetek és hónapok munkája milyen szédítő sebességben mutatkozik meg.

awesome-games-done-quick-2016.jpg

Ha te is azok közé tartozol, akik szeretik a turbóvégigjátszásokat, akkor nem is kell mondani, hogy a héten ünnep van, mindenki másnak viszont szólok: elindult az Awesome Games Done Quick. Január 10-ig mindennap, egész nap speedrunnerek szórakoztatják a közönséget, mindezt pedig egy jó ügy érdekében teszik, a befolyt adományokból ugyanis a rákkutatást segítik -- eddig 32,5 millió forintot (112.500 dollár) gyűjtöttek össze.

Az eseményeket a hivatalos oldalon (vagy az alábbi lejátszóban) lehet figyelemmel követni, míg a Redditen folyamatosan megtaláljátok a már bemutatott játékokat, ezen a linken pedig megtaláljátok, mikor milyen játékokat pörgetnek majd ki.