Egy elkeseredett üzenet„Nos, vannak jó híreim, rossz híreim, és ismét jó híreim. Tehát...

Az első jó hír, hogy örömmel jelentjük be és tesszük elérhetővé az Eastside Hockey Manager 2007 utolsó patch-ét. Ez egy csomó apró fejlesztést és hibajavítást tartalmaz és reméljük, ez növeli a játék tartósságát és élvezhetőségét. (a patch letölthető innen)

És akkor a rossz hír. Amint tudjátok, a legutolsó Eastside digitálisan letölthető formában jelent meg. Sokan nem értettek egyet ezzel a metódussal, de ez volt az egyetlen út előttünk. A játék első verziója nagyon jól fogyott Skandináviában, elég jól Európában, és épp, hogy megfelelően az USA és Kanada területén. A második e két régióban és Európában ugyanilyen módon teljesített, ám a nagyszerű tesztpontszámok és a megfelelőnek mondható előrendelések ellenére az eladások Skandináviában, ahol a játék nagyon népszerű volt, erősen visszaestek. A helyzetet elemezve ennek oka az volt, hogy a játékot megjelenése előtt feltörték és kalózverzióban terjesztették. Emiatt többé nem érte meg a dobozos kiadást erőltetni, ezért döntöttünk a digitális terjesztés mellett, és bátorítottuk az embereket, hogy így vásárolják meg.

Így tehát megjelent a játék, remek kritikákkal, megfelelő online előrendeléssel, mi pedig ültünk és vártuk, hogy a számok majd egyre magasabbra kúsznak. A fórumok tele voltak emberekkel, akik építő jellegű kritikákat írtak és dicsértek bennünket, emiatt nagyon derűlátóak voltunk. Több licencet vettünk meg, mint bárki a hokijátékok történetében, ez volt a legjobb hoki menedzser cím, ami valaha megjelent, Riz és csapata bámulatos munkát végzett. Tehát, annak ellenére, hogy a jégkorong népszerűsége az utóbbi években kicsit visszaesett, nem bukhatunk bele, nem igaz?

Tévedtünk. A rendelések nem özönlöttek, csak csepegtek. Vakartuk a fejünket, megpróbáltuk kitalálni, mi a gond. Aztán valaki rámutatott, hogy a játékot ismét ellopták, és egy csomó kalózoldalról torrentként letölthető. Ott ültünk, és néztük, ahogy a letöltések száma azokon az oldalakon egyre emelkedett, mialatt az eladásaink stagnáltak.

Ami a lényeg: a játék annyi pénzt sem hozott be, ami a fejlesztési költséget fedezte volna, nem hogy a licencdíjakat. Emiatt úgy döntöttünk, hogy leállítjuk a további fejlesztését – ami nem jelenti azt, hogy soha nem folytatjuk, de az előrelátható jövőben nem lesz újabb Eastside Hockey Manager.

A jó hír az, hogy az Eastside team hihetetlenül tehetséges emberei úgy határoztak, maradnak a Sports Interactive berkeiben. Riz, Ed és Phil a Football Manageren fog dolgozni, Graeme pedig a kutatási-fejlesztési részleghez csatlakozott, ahol egy új ötlet kidolgozásában vesz részt, melyet az év későbbi felében jelentünk be.

Köszönjük mindenkinek, aki a játék megvásárlásával támogatta az Eastside Hockey Manager projektet, és külön köszönet azoknak, akik segítettek a tesztelésben. Azoknak pedig, akik kalózverzióban szerezték meg, azt üzenjük: ez történik, ha ellopsz egy játékot. Semmiféle kifogás, magyarázat nem lehet, mely indokolttá tenne egy ilyen tettet – halálra ítélsz egy címet, amellyel olyan örömmel játszottál.”