Azt már láttuk, hogy a Pokémon Go okozott halált és balesetet is. Most egy francia város polgármestere fordult a fejlesztő Niantichoz, azt követeli, hogy a cég távolítsa el az összes, a területen elhelyezett zsebszörnyet. Hogy miért? Nem fogjátok elhinni: Fabrice Beauvois szerint a cég nem kért a várostól engedélyt arra, hogy üzleti tevékenységet végezzen! 

"Ha egy kávézó vagy étteremtulajdonos üzletet akar indítani, törvényi kötelezettsége, hogy engedélyt kérjen a polgármestertől. Ez a szabály abban az esetben is érvényes, ha valaki szabadidős tevékenységet akar indítani, szervezni közterületen. Ez a Nianticra is vonatkozik, noha az ő tevékenységük virtuális. A fejlesztő az egész bolygót a saját játszóterének tekinti." -- áll a követelésében.

A polgármester félti az északnyugati francia város 800 fős lakosságát is. Szerinte a fiatalok függővé válhatnak, neki pedig "kötelessége a közösségi rend és nyugalom őrzése". Attól is tart, hogy az emberek az éjszaka közepén csoportokba verődhetnek, és a közös tevékenység közben balesetet szenvedhetnek amiatt, hogy mindenki a telefonja képernyőrjére néz le. Nektek mi a véleményetek?

e4omof-thumbnail-100-0s-600x0.jpg