• Nagyon le vannak terhelve a World of Warcraft szerverek
  • Nehezen, lassan lehet csak bejutni
  • A játékosok mérgesek
  • A World of Warcraft subreddit gazdája tiltakozásképpen lekapcsolta az oldalt
  • Az ultimátum az volt, hogyha be tud lépni, akkor visszatér az oldal
  • Mára helyreállt a rend, újra van World of Warcraft subreddit

Megjelent a World of Warcraft: Warlords of Draenor, a játékosok azonban nehezen, hosszú várakozás után, esetenként egyáltalán nem tudtak bejutni a szerverekre, annyira le vannak terhelve a gépek, és a DDoS támadás sem segített.

A játékosok frusztráltak és mérgesek, de senki sem olyan frusztrált és mérges, mint nitesmoke, a World of Warcraft subredditet vezető admin, a nemtetszésének pedig úgy adott hangot, hogy a Reddit egyik legnépszerűbb, naponta akár egymilliós látogatást is bonyolító közösségi oldalát elérhetetlenné tette, ameddig ő személyesen be nem tud jelentkezni a játékba.

Az indoklása szerint ezzel szeretne tiltakozni a kialakult helyzet ellen, s úgy gondolja, hogy elég nagy horderejű az oldal, hogy elérje a célját, ráadásul ez már nem az első alkalom, hogy így kellett csalódnia a Blizzardban, hiszen a Diablo 3 megjelenésekor a Diablo subredditet vezette. Egyszóval szerinte teljesen indokolt volt a döntés -- ám nem mindenki gondolja ezt.

Jonathan Brown, a Blizzard közösségi koordinátora Twitteren azt mondta, nem lenne szabad, hogy egy ilyen népszerű oldal a tulajdonos szeszélyeinek legyen kitéve, a közösség egyik tagja pedig indított is egy másik, hasonló célt szolgáló oldalt. Végül azonban helyreállt a rend, nitesmoke be tudott jelentkezni, a subreddit pedig visszatért közénk. Az már nem világos, hogy a subreddit leállítása adta-e meg a kellő löketet a szerverek helyreállításához…

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!