• Stephanie azt állítja, ő inspirálta a League of Legends legújabb karakterét
  • A Riot Games szerint Seraphine karaktere nem a nőről lett mintázva

Érdekes történet van kialakulóban a legújabb League of Legends karakter, Seraphine körül, egy Stephanie nevű nő azt állítja ugyanis, hogy a hőst róla mintázta a Riot Games.

seraphine-01.jpeg

A meglehetősen hosszú Medium-posztban Stephanie kifejti, hogy 2019 elején volt egy rövid, mindössze 3 hónapig tartó kapcsolata a Riot egyik alkalmazottjával, melynek során főleg beszélgettek és közösen játszottak csupán, találkozni pedig mindössze kétszer tudtak, a férfi viszont igencsak megszállottan viselkedett. Mindenképpen azon volt például, hogy átvigyen egy új, Stephanie-ra hasonlító Ahri skint, mivel ez volt a lány kedvenc karaktere, de az egyik általa írt, League of Legends témájú esszét is bekeretezve tartotta az irodában. Ezeket azonban mind nagyon kellemetlennek érezte Stephanie.

A kapcsolat tehát hamar véget ért, melynek végén "John" (ezen az álnéven utal a férfira Stephanie) letiltotta a lányt, néhány hete azonban bekerült a játékba Seraphine, aki nevében és kinézetében is komoly hasonlóságot mutat.

seraphine-02.jpg

Stephanie nem is tudta ezt szó nélkül hagyni: elmondása szerint nem is igazán képes játszani a LoL-lal azóta, hogy az új hős bekerült.

"Nem érzem magam túl jól miatta – olyannyira, hogy már nem vagyok képes játszani az egyik kedvenc videojátékommal. Borzalmas érzés, hogy van egy hős, aki úgy néz ki, mint te, egy csomó jellegzetességetek azonos és még a nevetek is majdnem egyezik. Olyan emberek írnak nekem, hogy hasonlítunk, akikkel életemben nem találkoztam még, nem is beszélve a rengeteg pornográf tartalomról" – írja Stephanie.

A vádakra maga a Riot Games is reagált, de tagadták, hogy bármi köze lenne a karakterhez Stephanie-nak.

"Seraphine a Riot Games saját, független alkotása és nem alapszik egyetlen egyénen sem. Másrészt pedig, a volt munkatárs, akiről Stephanie beszél, már több mint egy éve elhagyta a Riotot, és olyan részlegen dolgozott, amely nem vett részt a kreatív dizájn folyamatában" – áll a Riot közleményében.