• A Marvel's Spider-Man egyik fejlesztője leleplezett egy easter egget
  • Két zsidó NPC-hez köthető a "húsvéti tojás"
  • Marvel's Spider-Man teszt

A fejlesztők előszeretettel rejtenek el játékaikban különféle "húsvéti tojásokat": ezeknek az easter eggeknek persze éppen az a céljuk, hogy megtalálják őket - és általában nem is maradnak sokáig rejtve, pláne nem az internet korában. A Marvel's Spider-Man esetében azonban akadt egy kivétel, az egyik vezető programozó pedig úgy gondolta, hogy ha már húsvét van, akkor érdemes lerántani róla a leplet.

egy-spider-man-easter-egg-amit-senki-sem-talalt-meg.jpg

A fenti képen látható két zsidó NPC-ről van szó, akik kapcsán senkinek sem tűnt fel, hogy szombatonként nem bukkannak fel - ez a zsidók pihenőnapjához, a sábeszhez köthető, amikor is tiltott bármiféle munkavégzés. A trükk egyébként az, hogy a játék figyeli a konzol belső óráját - ez alapján tudja, hogy mikor van szombat, amikor is a két figura "pihen".

Több mint fél évvel a megjelenés követően meglepő, hogy egy ennyire népszerű játékban nem bukkantak rá egy titokra, ám ahogy a fenti példa is mutatja, időnként simán előfordulhat az ilyen. Ki tudja: ha a fejlesztő nem hívja fel rá a figyelmet, akkor lehet, hogy soha nem jönnek rá, hiszen igen furmányos megoldásról van szó.