Az elképesztő történetet a Khemist49 nevet viselő felhasználó osztotta meg a Redditen, aki nem olyan rég egy "Blizzard cuccokat" tartalmazó dobozt vásárolt meg a világ legnagyobb piacterén, az Ebay-en. A csomag megérkezett, és amikor kinyitotta, hihetetlen dolgot talált benne: az 1998-as StarCraft eredeti, a forráskódot tartalmazó mesterlemezét. Először nem tudta, hogy mit csináljon vele, majd ismerőseitől/reddites cimboráitól jöttek a jobbnál jobb ötletek, amelyek természetesen tartalmazták azt is, hogy tegye a forráskódot nyilvánosan elérhetővé.

is9zp8fhiy0pjongnruz.jpg

Több napos gondolkodás és jogi tanácsadás kérése után úgy döntött, hogy a CD lemezt visszaküldi a Blizzardnak, amire egyébként a híres stúdió meg is kérte. A becsületes tett jutalma nem maradt el: kapott egy Overwatch játékot, és 250 dollár Blizzard Store-ban elkölthető kreditet, de ez semmi ahhoz képest, ami ezután jött. A cég alkalmazottja személyesen hívta meg a Blizzconra úgy, hogy Khemist49-et ezzel kapcsolatban semmilyen költség nem terheli, mindent a vállalat áll

Sőt, még kapott egy hatalmas dobozt is, tele ajándékokkal: Diablo és Overwatch PC-s perifériákkal, és egyéb jóságokkal. A Blizzard megerősítette a Khemist 49 által elmondottakat, kijelentve, hogy "meg akarták hálálni azt, hogy Khemist49 helyesen járt el, és azok nevében is köszönetet mondtak, akik a mai napig élvezik a StarCraft-ot."

Tanulság, érdemes mindig tisztességesen játszani, mert a becsület mindig kifizetődik. 

rgog2vbz4letvrgl8fzd.jpg