• Brandon „Famed God” Wilson legfeljebb öt év börtönre számíthat swatting miatt
  • Más vádak is vannak ellene
  • Egy másik tettest pedig épp most keresnek, aki a múlt héten swattingolt

A rendőrség múlt héten letartóztatta a 19 éves Brandon „Famed God” Wilsont, miután a nyáron hamis vádakkal hívta ki a rendőrséget egy emberre. Azt hazudta, hogy gyilkosság történt a megnevezett címen, ám amikor a rendőrség kiérkezett, semmit nem találtak.

A csíny legfeljebb öt év börtönbe kerülhet Brandon számára, de nemcsak a swatting miatt kerülhet a hűvösre. A rendőrség megfélemlítéssel, számítógépes csalással, hamis személyazonossággal és rendbontással vádolja, ugyanis a swatting áldozatát azzal is megfenyegette, hogy ellopja a pénzügyi adatait és óriási adósságot halmoz fel. Emberünket továbbá három különböző állam keresi, akik további bűnökkel vádolhatják meg. Brandont Illinois államba fogják átszállítani, ahol a bírósági tárgyalás zajlik majd.

brandon-wilson-swatting.jpg

Érdemes megjegyezni, hogy a múlt héten sajnos megint történt egy swatting. Ekkor a 27 éves Joshua Peters házánál jelent meg a rendőrség, miután egy ismeretlen hívó azt mondta, Joshua megölte a szobatársát és most őt, vagyis a hívót készül lelőni. Mielőtt megszakadt volna a volna, két pisztolylövés hangját is lejátszotta, hitelesebbé téve a segítségkérését.

A bejelentés után 15 perccel megérkezett a rendőrség, akik éppen Joshua streamelése közben értek oda. Az adást 60 ezren nézték, és a chatben többen is megosztották az áldozat címét -- valószínűleg nem véletlen, hogy pont a közvetítés közben érkezett a hamis bejelentés.

Joshua természetesen szabad, mivel semmit sem találtak, de azt mondta: a Twitch segítségével igyekszik kideríteni, ki voltak azok, akik megosztották a címét.