Ma két információval lettünk gazdagabbak - az egyik rossz, a másik pedig oly homályos, mint a Central Park csatornarácsából felszálló sűrű, vészterhes szagoktól nehéz pára. Essünk túl a nehezén: az Eden Games szakemberei egyelőre képtelenek megbirkózni a PS3 kissé bonyolult lelkivilágával (nem ők az egyetlenek...), így aztán a Sony konzoljára vonatkozó megjelenési dátumot bizonytalan időre (egyes források szerint szeptember 26-ra) tolták át; jelen pillanatban játszhatatlanul szaggat a cucc, de a srácok ígérik, megéri a várakozás. Mindez csak e platformra vonatkozik, tehát a PC, X360, PS2 és Wii verziók az ígért június 20-án a boltok porcaira kerülnek.

A másik morzsát, melyet a beharangozóban dodonai jóslatként aposztrofáltam, és mindjárt meglátjátok, nem is véletlenül, Nour Polloni, a fenti hírt bejelentő jó munkásember hullajtotta el, a VideoGamer.com faggatására. Ide idézem, mert rendkívül mókás kis interjúszelet:

VG: Tekintettel a játék nyílt világára és a Central Parkra, úgy tűnik, remekül illene bele egy GTA4-hez hasonló multiplayer mód.

NP: Valóban megvan benne a lehetőség, ám jelenleg nem erősíthetem meg, hogy ezt tervezzük. De ez nem azt jelenti, hogy nem lehetséges. Meg akarjuk lepni a játékosokat, azt szeretnék, ha elszállnának az átélt élménytől, és ha ez az online elemeket jelenti, és azok beleillenek ebbe, és fokozzák a játékélményt, akkor miért ne?

VG: Tehát akkor lehetséges lesz, hogy az AitD-hoz letölthető formában kapunk többszemélyes módot, esetleg az egy teljesen másik játék lesz?

NP: Nem. Jelenleg ez egy egyszemélyes játék. Nem multiplayerre lett építve.

VG: Akkor az egy teljesen másik játék lesz?

NP: Nem. Úgy értem, van egy játékmotorunk, amely sok lehetőséget kínál számunkra, ezek egyike a multiplayer. Jelenleg az első évadot hoztuk létre, talán a másodikban benne lesz, sosem lehet tudni. Talán több játékelem, talán egy egyszemélyes játék, vagy talán több játékelem multiplayer opciókkal. Jelenleg nem tudom megmondani. Vagy inkább nem akarom.

Nos, én szóltam... Szerintem ezen eltöprenghetünk egy darabig, mindenesetre az a tuti, hogy 20-án Ed Carnby bőrébe bújva, egy szál magunkban elmerülhetünk a Central Park éjfekete titkaiba. Egyedül, a sötétben...