• Lehet, hogy nem sok Bethesda-játék jelenik már meg PlayStationre
  • Phil Spencer homályosan erre utalgatott

Szeptemberben csapott le a hír, hogy a Microsoft felvásárolta a Bethesda anyacégét, a ZeniMax Mediát, így olyan IP-k kerültek a birtokába, mint a Doom, a Wolfenstein, a Fallout és a The Elder Scrolls. Természetesen a PlayStation-tulajdonosok fejében egyből megfordult a kérdés: ez azt jelenti, hogy a fenti címek többé nem jelennek meg a Sony konzoljaira?

Phil Spencer akkor úgy nyilatkozott, hogy a Deathloop és a Ghostwire: Tokyo, amelyekre már megkötötték az időleges szerződést, PS5-re jelennek meg az első körben, ám a Bethesda további címei PC-re és Xbox-ra jönnek fixen, azt pedig, hogy ezen kívül más platformokra is ellátogathatnak-e, egyénileg döntik majd el az illetékesek.

A Kotakunak adott minapi interjújában azonban Mr. Spencer már kicsit másképpen fogalmazott. Amikor arról kérdezték, hogy úgy is megéri-e a 7,5 milliárdos üzlet, ha nem adják ki a The Elder Scrolls 6-ot PlayStation konzolra, az úriember nemes egyszerűséggel azt felelt, hogy igen.

Eztán hozzátette, hogy a megállapodás nem arról szólt, hogy minél kevesebb játékos játszhasson egy adott produkcióval, éppen ellenkezőleg, azt szeretnék, ha minél több embert elérnének a játékaik. Ugyanakkor, ha arra gondol, hogy min játszhatnának az emberek, a saját eszközeik (PC, Xbox) és szolgáltatásaik (Game Pass, xCloud) jutnak az eszébe, és nem akarja más platformra áthelyezni azokat a bizonyos jövőbeli Bethesda játékokat.

xbox-bethesda-felvasarlas.png

Ez persze még nem jelent véglegességet, hiszen ettől a kinyilatkoztatástól függetlenül egyénileg még dönthetnek egyes játékok megjelenéséről PS-en is – főleg, ha mondjuk egy évvel később történik meg az, mint ahogy anno a Rise of the Tomb Raider esetében történt.