Az EA bejelentette a negyedik pénzügyi negyedévét tárgyaló konferenciáján, hogy a Titanfall 2 érkezését ez év őszére tervezik, ami furcsa módon azt jelentené, hogy a Respawn játéka ugyanabban az időszakban jelenik meg Battlefield 1-gyel.

Andrew Wilson, a vállalatóriás igazgatója szerint a két címnek teljesen eltérő a célközönsége, akiknek más és más igényeik vannak a játékélményt illetően, azonban cégük FPS játékokból álló hatalmas - 4,5 milliárd dollárt felölelő - piaca eddig is gond nélkül szolgálta ki ezen igényeket, az általuk kiadott különböző játékokkal.

Közleménye szerint, míg a játékosok egy része pörgős játékmenetre vágyik, addig a többi inkább a taktikusabb csatákat szereti, és persze vannak azok a játékosok is, akik mindkettőt egyszerre akarják, csak kicsit újra értelmezve. Wilson ezért úgy érzi, hogy e két játékukkal nagyobb részt fedhetnek le az FPS piacon. Ezenfelül véleménye szerint páratlan esélyeik vannak arra, hogy kiválóan szerepeljenek a műfajban ez éven.

Blake Jorgensen pénzügyi vezérigazgató szerint a Titanfall 2 sokat fejlődött az első részhez képest, és egészen biztos abban, hogy magasabb eladásokat fog produkálni, mint az elődje. Persze erre rásegít az is, hogy az Xbox One és PC exkluzív Titanfall-lal szemben a Titanfall 2 minden platformon elérhető lesz.

Mint jól tudjuk a Battlefield 1 kitűzött megjelenése október 21-én lesz, míg a Titanfall 2 esetében még nem ismert a konkrét időpont, csak az, hogy 2016 őszén érkezik.