A héten startolt Guild Wars 2 komoly biztonsági résekkel jelent meg, melyek miatt megannyi panasz érkezett a fejlesztésért felelős ArenaNethez. A csapat persze folyamatosan foltozgatja a játékot, Mike O'Brien stúdiófőnök pedig megígérte, hogy addig nem nyugszanak, míg minden apróbb hibát nem orvosolnak.

"A játék indulása minden olyan problémát produkált, amire számítottunk, de mindenre mi sem készülhettünk fel, mert egyszerűen képtelenség. Most persze nem alszunk túl sokat, és ez addig nem is változik, amíg minden egyes apró hibát ki nem javítunk." -- nyilatkozta O'Brien a GI.biz-nek.

Hozzátette továbbá, hogy a szerverek hatalmas terhelés alatt vannak, és többek között emiatt jött elő olyan sok hiba. A biztonsági gondok miatt elnézést kért a csapat, és persze kárpótlást, mihamarabbi javítások egész sorát ígérik -- meglátjuk, mi lesz, mindenesetre az új, szeptemberben megjelenő PC Guruban részletes tesztet olvashattok a játékról a szerkesztőség MMOG-veteránja, Chris tollából.

Friss: Most érkezett a hír, hogy a játékból 3000 embert tiltottak ki egyetlen éjszaka alatt, csalás okán. Hát igen, a bugokat kihasználni nem szép dolog.