• Kiszivárgott egy csomó információ az Elden Ring kapcsán
  • Ezek javarészt a játék nyílt világát érintik
  • A forrás korábban már a Sekiro részleteit is előre jelezte

Egyelőre igen keveset lehet tudni a Dark Souls alkotóinak új játékáról, a George R. R. Martinnal együttműködve készített Elden Ringről. Most azonban ez megváltozhat, hiszen egy belsős forrás kiszivárogtatott egy nagy adag információt a programmal, egész pontosan annak a nyílt világával kapcsolatban.

elden-ring-001.jpg

A szivárgások alapján az Elden Ring nem a hagyományos, AAA kategóriás nyílt világú játék lesz, sokkal inkább a Shadow of the Colossus példáját fogja követni, azaz nem kell majd sok ugyanolyan helyszíntől és ellenféltől tartanunk, a térkép minden egyes részletének lesz valami jelentősége. Továbbá azt is érdemes megjegyezni, hogy ahol csak lehet, a táj vertikálisan is elég tagolt lesz, azaz nagyobb szintkülönbségekre is lehet számítani. Magát a tájat pedig Skócia ihlette állítólag, ez azonban nem jelenti azt, hogy az Elden Ring világa a kelta vagy gall mitológiából táplálkozna.

Dinamikus napszakváltozásra és időjárásra is érdemes számítanunk, továbbá az ellenfelek sem egy fix helyen várnak majd ránk, hanem vándorolni fognak a világban, így simán lehet, hogy egy nagyobb szörny, ami elől elmenekülünk, később egy másik helyszínen ugyanúgy az utunkba kerül. Végezetül pedig fontos megjegyezni, hogy természetesen a FromSoftware eddigi címeire jellemző zártabb terek is jelen lesznek a játékban, csak nem olyan fajsúlyosan, mint eddig.

Persze mindez csak szivárgás, nem hivatalos bejelentés, így érdemes fenntartásokkal kezelni, viszont érdemes lehet megjegyezni, hogy a forrás, akitől az információk származnak, korábban már a Sekiro több elemét is megjósolta előre, így valószínűleg tudhat valamit, ha a FromSoftware játékairól van szó.

elden-ring-002.jpg