Company of Heroes 2

A jövőre megjelenő Company of Heroes 2 a szovjet front poklát eleveníti fel, és bár ez már a második teljes értékű CoH-játék lesz, ami a hitleri Németország korával foglalkozik, a Relic szerint egyáltalán nem biztos, hogy a széria marad a megszokott miliőnél. A csapat kreatív agytrösztje, Quinn Duffy a Rock, Paper, Shotgunnak adott interjújában elmondta, hogy a jövőben megjelenő folytatások más konfliktusokat is feldolgozhatnak.

"Bármely korban elhelyezhetnénk a játékot. Tudjuk jól, mit akarunk egy Company of Heroes-játékkal létrehozni. Tudjuk, milyen érzést kell közvetítenie a programnak. Szóval a helyszín csak egy eszköz, ami újabb történetek elmesélését teszi lehetővé. Az a lényeg, hogy a végeredmény CoH-nak érződjön." -- fogalmazott.

Duffy a mostanában előre törő free-to-play üzletmodellre is kitért. Szerinte nagyszerű lehetőségről van szó, ami egyértelműen szerepel a THQ jövőképében (már ha van jövője, ugye), és a Relicnek is vannak ilyen irányú tervei, mert egy PC-s csapat nem zárkózhat el semmilyen friss lehetőség elől.

A Company of Heroes 2 (adatlapunkon) 2013 márciusában fog megjelenni, de még köze sem lesz az F2P-hez. Sztenderd valósidejű stratégia lesz, sok-sok technikai újdonsággal és döbbenetes grafikával. Már csak egy PC kell, ami meg is mozdítja, mert bár az orosz tél állóképeken is gyönyörű, a játékélmény úgy nem az igazi...