Peter Molyneux elhagyja a Microsoftot és a Lionheadet, hogy új kihívások után nézzen. A legendás játéktervező ma jelentette be, hogy '97-ben alapított csapatát és az MS európai játékrészlegének vezetői posztját is maga mögött hagyja.



"Vegyes érzéseket kelt bennem a döntés, mely szerint elhagyom az általam is alapított Lionheadet és a Microsoftot, mihelyst befejeztük a Fable: The Journeyt. Természetesen most is szenvedély és büszkeség tölt el, ha arra gondolok, milyen remek és tehetséges emberekkel dolgoztunk együtt az első Black & White-tól az úttörőnek számító Milo and Kate-ig. Ugyanakkor úgy érzem, eljött az ideje, hogy független utak után nézzek. Szeretném megköszönni a Microsoftnak és a Lionhead munkatársainak a folytonos támogatást és a kiváló munkát." -- írja Molyneux hivatalos közleményében.

Peter Molyneux a Fable: The Journey befejezése után ahhoz a 22 Canshez igazol, melyet a Lionhead egykori műszaki igazgatója, Tim Rance alapított ez év januárjában. A Lionhead feje Mark Webley társalapító lesz, a Microsoft posztja viszont egyelőre ismeretlen kezekben köt ki.