A szóban forgó fiatalember Brian Wood, aki korábban a TimeGate Studios csapatát erősítette (a Kohan II segédtervezője, és az Axis and Allies főtervezője volt), majd a Relichez került, ahol részt vett a Company of Heroes készítésében. Az első részben még csak a tervezőbrigád egyik tagja volt, az Opposing Frontsban már a kampány készítését felügyelte, a tavalyi Tales of Valor tervezését viszont már ő vezette.

Elhunyt Brian WoodA seattlepi beszámolója szerint Brian péntek este várandós feleségével hazafelé tartott, amikor frontálisan ütközött egy szembejövő Chevrolet Blazerrel. A Blazer feltehetően drog hatása alatt álló 21 éves női vezetője úgy döntött, menet közben húzza fel a pulóverét, ezért átadta a volánt a mellette ülő barátnőjének, aki azonban nem tudta megtartani az autót. A két nő megpróbálta egyenesbe kormányozni a gépet, ám az átlépte a felezővonalat, és nekivágódott Brian Wood szabályosan, szemből érkező Subaru Outbackjének. Az ütközés erejét jól mutatja, hogy a vétkes autó hátsó ülésén utazó két másik fiatal, akik nem voltak bekövetve, kirepültek az autóból és azonnal szörnyethaltak.

Ahogy Wood felesége, a hat hónapos terhes Erin elmesélte, férje annyit tudott csak tenni, hogy félrerántotta a kormányt, az autó oldalát fordítva az érkező Blazer felé, így ő fogta fel az ütközést, ezzel feltehetően megmentette családja életét. A 33 éves Brian Wood a helyszínen meghalt, feleségét kórházba vitték, de nem szenvedett komoly sérüléseket, és a baba is egészséges. A vétkes sofőr könnyebben, az anyósülésen utazó barátnője súlyosabban sérült meg, a rendőrség vizsgálatot indított ellenünk, amint felgyógyulnak, valószínűleg bíróság előtt kell felelniük tettükért.

Értelmetlen halál, nehéz erre bármit is mondani... Nyugodj békében, Brian!