Elhunyt Colin McRaeColin Steele McRae 1968. augusztus 5-én született a skóciai Lanarkban. Autós pályafutását 1987-ben kezdte, és a tavalyi szezonig versenyzett. 1995-ben nyerte meg a rali világbajnokságot, pályafutása alatt 477 szakaszgyőzelmet, 42 dobogós helyezést, és 25 győzelmet könyvelhetett el, ezzel minden idők egyik legeredményesebb pilótája.

Szombaton érkezett az első hír, hogy egy AS350B2 Squirrel típusú, sötétkék helikopter Lanarktól egy mérföldre északra, McRae családi birtokától nem messze lezuhant és felrobbant. Négy ember volt a fedélzeten, mindannyian szörnyethaltak. Az áldozatok annyira összeroncsolódtak, hogy azonosításuk még mindig zajlik. Vasárnap délelőtt aztán minden reményünk szertefoszlott: Colin ügynöke megerősítette, a világbajnok vezette a helikoptert, a fedélzeten vele utazott ötéves kisfia, Johnny, egy volt iskolatársa, és annak gyermeke, mindannyian az Everton-Manchester United focimeccsről tartottak hazafelé. Felesége, Alison, és kilencéves kislánya, Hollie otthon tartózkodott.

Colin McRae neve nem csak és kizárólag a ralivilág szerelmeseinek csenghet jól: számtalanszor találkozhattunk vele mi, a számítógépeink előtt ülők is. Az első, nevével jelzett ralijáték 1998-ban debütált, a második verzióra alig két évet kellett várni. A harmadik, szintén Colin égisze alatt futó program 2005 környékén érkezett, míg az új generációs csoda, a szaksajtó által az egekbe magasztalt DIRT pont idén debütált az összes platformon együttvéve. Isten nyugosztalja a nyughatatlan skótot, akinek akár a televízió előtt ülve, akár egy monitor előtt görnyedve számtalanszor drukkoltunk már. Reméljük ott, ahová került, akad egy verda, és akkor soha nem fog unatkozni. Az égi csapatban nagy nevekkel versenyezhet, többek között a 2005 novemberében, 34 éves korában agytumorban elhunyt Richard Burnsszel, akinek a nevét szintén őrzi egy remek szimulátor.