• Májusban egy nagy kiegészítőt kap az Elite: Dangerous
  • Jön a Powerplay Update
  • A frakciók közötti háborúzás mutatkozik be

Az Elite: Dangerous következő, májusban esedékes frissítése egy méretes darab lesz: jön a Powerplay, ami a frakciók közötti háborúzást hozza el a játékba. Pilótaként eldönthetjük, hogy melyik nagyhatalomnak fogadjunk hűséget, és ha ez megvan, akkor heti rendszerességgel kihívásokat és missziókat teljesíthetünk. Ezek sikeres elvégzésével nemcsak jutalmakat kapunk, hanem a választott frakció hatalmát és birtokában lévő területének méretét is növelhetjük.

A kezdetben összesen 20 nagyhatalom közül választhatunk, ám idővel újak is feltűnnek majd, amelyek a kisebb erőkből nőnek ki. Természetesen mindegyik résztvevőnek saját módszerei vannak a terjeszkedésre; van, aki erővel kíván előrébb jutni, van, aki diplomáciával, és van olyan is, amelyik kereskedelemmel, a kapott bónuszok pedig ezeket tükrözik.

Hogy kihez akarunk csatlakozni, csak tőlünk függ, de bármikor átpártolhatunk máshova, ami persze azzal a veszéllyel jár, hogy a régi bajtársaink a nyomunkba eredhetnek. Tudni kell továbbá, hogy az előnyök csak a frakció által irányított területen érvényesek, így érdemes mindig azon lenni, hogy a fennhatóságot bővítsük.

Lehetőség van egyébként arra is, hogy ebből az egészből kimaradjunk, és ahogy eddig, magányosan folytassuk az utunkat, de mindenképpen érdemes egy próbát tenni a Powerplay által nyújtott lehetőségekkel, hiszen új módokat kapunk a szórakozásra, nem mellesleg pedig gyorsabban is fejlődhetünk, sőt, ha elég hasznosak vagyunk, akkor a frakció döntéseibe is beleszólhatunk.

További részletek a hivatalos oldalon.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!