Az Obsidian még nem erősítette meg az elbocsátást, de a cég hivatalos fórumán látható üzenetek, valamint egy tweet alapján biztosra vehető, hogy nem csak egy pletykáról beszélünk. A Joystiq információi szerint 20-30 főt küldtek el, akik egy része a közelgő South Park RPG-n dolgozott, a többiek pedig egy be nem jelentett játékot kalapáltak, melyet állítólag el kellett kaszálni.

A rejtélyes programról csupán annyit sikerült kideríteni, hogy már hét hónapja folyt a fejlesztés, ám a napokban a Microsoft leállította a munkálatokat. A North Carolina kódnévvel ellátott program állítólag az MS következő generációs konzoljára készült volna.

A Kotaku stábja úgy értesült, hogy a rossz hírt az Obsidian vezérigazgatója, Feargus Urquhart személyesen közölte a csapattal, az úriember a sajtó számára azonban már nem volt hajlandó nyilatkozni a dolgozóit illetően, valamint a titkos projektet sem részletezte.

Még valami: ma kiderült, hogy nem sok kellett ahhoz, hogy a Fallout: New Vegas után prémiumban részesüljenek a fejlesztők, de mivel a program az előirányozott 85%-os Metacritic-értékelés helyett csak 84%-ot ért el, nem kaptak pénzt.