A The Long Dark az ipar veteránjait tömörítő Hinterland első projektje, s egy egészen érdekes ötlettel állunk szemben: az alapfelállás az, hogy egy globális katasztrófa tönkretette a Föld valamennyi technikai vívmányait, az emberiséget ezzel effektíve visszavetve a kőkorszakba, s mivel jól elkényelmesedtünk, sok áldozata volt a techapokalipszisnek. 

Hősünkkel, Will Mackenzie-vel a zord északi területen kell mindent megtennünk annak érdekében, hogy meglássuk a következő napot -- az életünk immáron egy folyamatos küzdelem, amelyben a szimulációba illó mechanizmusokkal kell bizonyítanunk rátermettségünket, s esetenként komoly döntések meghozásával biztosítani azt, hogy (általában mások rovására) még egy kicsit küzdhessünk.

A PC-exkluzív (Macintosh és Linux verzió is lesz), epizodikus túlélő-szimulátorban az ellenfelünk a természet lesz, s most, hogy a Kickstarter gyűjtés végére, 56 órával a lezárás előtt sikerült összeszedni a szükséges pénzt, nyugodtan hátradőlhetünk, s várhatjuk ezt az egyébként nagyon is érdekes, látványra sem utolsó programot. Megjelenés jövő októberben várható.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!