Hacsak valamiféle katasztrófa nem történik, már semmi sem bolygathatja meg a Resident Evil 6 megjelenését, a játék ugyanis a minap aranylemezre került, vagyis a fejlesztés befejeződött, a játék pedig már a gyártósor felé tart, hogy aztán a milliónyi lemez a világ szinte minden pontjára eljusson.

A játék tíz évvel a Raccoon Cityben történtek után játszódik, s nem is egy, hanem rögtön négy, kisebb-nagyobb mértékben összefonódó történetet kapunk. Leon S. Kennedyt, Chris Redfieldet, Ada Wongot, illetve Albert Wesker fiát is irányíthatjuk, s Wongot leszámítva mindegyikük kap egy-egy segítőt is, így összesen hét játszható karakter és négy kampány kapott helyet a játékban -- és akkor még a multiplayer módról még nem is beszéltünk, amiben különböző játékmódok várnak minket, a teljesítményünket pedig egy új szolgáltatás követi majd.

A GamesComon mutatkozott be a Resident Evil.net, ahol egy helyen találhatjuk meg a multiplayer móddal kapcsolatos összes statisztikánkat, például azt, hogy a barátaink hány zombit öltek meg, mi a kedvenc fegyverük, vagy ki döntötte meg a korábbi rekordunkat.