• Előzetest kapott A játszma című poltikai thriller
  • A hatvanas években három magyar állambiztonsági tiszt életveszélyes játszmába kezd egymással
  • Főszerepben Hámori Gabriella, Nagy Zsolt, Scherer Péter, Kulka János és Staub Viktória

Sokan emlékezhetnek még a Köbli Norbert kiváló forgatókönyvéből készült 2011-es A vizsga című politikai thrillerre, ami a szocializmus vészterhes éveiből mutatott be egy rendkívül feszült történetet. Tíz év múltán Köbliék elkészítették A játszma című folytatást, ami már 1963-ban, tehát a kádári kosznolidáció kezdetén, az '56-osok amnesztiájának évében játszódik. Két versengő álambiztonsági tisztet követünk, amikor egy lezáratlan ügy kapcsán felbukkan a múltból az első részben látott legendás kém. Életveszélyes játszma kezdődik hőseink között.

A vizsga előzetese:

„Nem megismételni akartuk A vizsga bravúrját, de azt szeretnénk, hogy A játszma legalább olyan meglepő puzzle legyen, mint az elődje volt – miközben külön figyeltünk arra, hogy azok se maradjanak le semmiről, akik esetleg nem látták A vizsgát. És az is fontos volt számunkra, hogy ne csak egy rejtvényt rakjunk a vászonra. A történet fordulatai izgalmas sorsokat mozgatnak: ez a film legalább annyira szól emberi kapcsolatokról, szerelemről, vágyról és megcsalásról, mint kémekről és átverésekről” – nyilatkozta Köbli Norbert.

jatszmajelenetfoto-2.jpg(A kép forrása: InterCom)

A főszereplőket ismét Hámori Gabriella, Nagy Zsolt, Scherer Péter és Kulka János alakítják, illetve csatlakozik hozzájuk Staub Viktória is. A rendezői székben pedig a Fapad című sorozat és a 200 első randi alkotója, Fazakas Péter ül. Alább láthatjátok a film első teaser előzetesét is. Nektek hogy tetszik?