Az Ultima Forever bejelentéséről ]{redenc mester tollából... akarom mondani billentyűzetéből már megtudhattunk ezt-azt, de mivel a játék jelenleg is csupán alfafázisban leledzik, sok információ nem került felszínre. Most viszont Kate Flack, a játék egyik pályatervezője elárult pár részletet a játékról a Joystiqnak, így például kiderült, hogy a sztori hol helyezkedik el az egyébként igen szerteágazó Ultima lore-ban.

"Az Ultima 5, 6, 7 és 8 még nem történt meg, Lord British a csillagok közé költözött, szóval nincs jelen többé, Lady British pedig átvette a trónt. Mi persze rájöttünk, hogy ide egy hős már nem elég, többen kellenek hozzá, hogy rendbe hozzák a dolgokat a királyságban." -- magyarázta Kate.

A játék a sztori ellenére amolyan remake-je lesz a sokak által a széria legjobbjának tartott Ultima IV-nek, és bár a fent felvázolt sztori után adja magát a multiplayer komponens, a BioWare erről egyelőre nem akar beszélni. Azt sem tudjuk még, hogy az iOS-es és PC-s változatok miként működnek együtt, csak annyi biztos, hogy az MMOG-gén a roppantmód népszerű free-to-play rendszerben érthető tetten.

Megnyugtató mindenesetre, hogy a játék küldetéslistája és térképe a klasszikus epizódokat idéz majd. Kate szerint összeszedték a régi dizájndokumentumokat, újságírói anyagokat, hogy a játék a lehető legközelebb kerüljön az Ultima örökségéhez.