• Eltűnt a Steam kínálatából a Cyberprank 2069
  • A készítők a véleményekkel próbáltak manipulálni

A hétvége folyamán már olvashattatok a Cyberprank 2069 névre hallgató játékról, amely valójában nem több egy átlátszó próbálkozásnál, ami a Cyberpunk 2077 népszerűségét próbálta meglovagolni. A meglehetősen alacsony színvonalú alkotás néhány napig kapható is volt a Steamen, a Valve azonban nemrég eltávolította a kínálatból, miután a készítők túlságosan messzire mentek.

eltavolitottak-a-steamrol-a-cyberprank-2069-et.jpg

A Cyberpunk 2077-láz meglovaglása önmagában talán még nem lett volna indok a tiltásra, ám a fejlesztők elkezdték megváltoztatni a játék leírását az áruházban, ami végül kihúzta a gyufát a Valve-nál.

A frissített leírásban azt ígérték, hogy mindenki kapni fog egy ajándék Cyberpunk 2077-et karácsonyra (hozzátesszük, maximum előrendelést, mivel csak tavasszal érkezik), aki július 22. előtt megvásárolta a játékukat, ami már csak azért is valószínűtlen, mert a Cyberprank 2069 csupán 10 dollárba került. Mindemellett pedig a véleményeket is megpróbálták manipulálni, azt ígérték ugyanis, hogy a legviccesebb leírást egy Collector's Editionnel jutalmazzák majd - vélhetően a Steamnél is itt telt be a pohár, hiszen ez szembemegy a szabályzattal.