Miguel szerint (lásd tesztünket) az Endless Legend a Civilization és a Heroes of Might and Magic összegyúrva – és ennél jóval több, illetve más, emiatt nem éppen a 4X stratégiák műfajában járatlanok számára ajánlott. Ám kétségtelenül egyedi és kiváló darab, így nagy öröm, hogy a fejlesztő Amplitude Studios folyamatosan új tartalmakkal tartja életben a játékot. Áprilisban már kaptunk egy DLC-t Guardians néven, melyben egy új faj és jó pár legendás épület mutatkozott be. A srácok most ezt a vonalat folytatják az új expanzióban is.

A Shadows ráadásul egy olyan funkcióval bővíti az alapjátékot, amelyet már régóta kértek a játékosok: a kémkedéssel. Az új „Camouflage” és „Stealth” képességgel láthatatlanná tehetjük egységeinket, beszivároghatunk az ellenséges birodalmakba, hogy lopással, foglyul ejtéssel, szabotázzsal és orvgyilkossággal zavarjuk meg az ellenség sorait, és falvak, kitermelők, őrtornyok kifosztásával lassítsuk fejlődését. Hőseinket az úgynevezett „Insignia” felszereléssel láthatjuk el, amely lehetővé teszi számukra a kémkedést.

endless-legend-shadows.jpg

És persze most is kapunk egy új frakciót, amely természetesen a szóban forgó kémkedésben jeleskedik. A Forgotten egy rémhistória a történelemben, melyről mindenki azt hitte, hogy rég eltűnt a föld színéről. Olyan erőszakos, magának való túlélők kényszer szülte, zárt társadalmáról van szó, akik egyedül töltötték a kataklizma utolsó napjait Auriga födjén. Ám most e társadalom egysége megbomlik: egy szakadár csoport kikiáltja függetlenségüket, így az Elfeledettek mindent kockára tesznek, hogy a többi frakció elfogadja őket – vagy térdet hajtson előttük.

Az Endless Legend: Shadows még a nyáron megérkezik, az augusztusi Gamescomon pedig demóval várja az Amplitude Studios az érdeklődőket.