Míg a Wolfenstein: The New Order egy alternatív világ második világháborúját, egész pontosan, annak következményeit prezentálja, a CITY Interactive inkább a földhözragadtabb utat választotta az Enemy Front című játékával: a mi világunk második világégésébe kalauzolja el a játékosokat.

Azért egy kicsit csavarnak a dolgon, elszánt katona helyett ugyanis egy olyan haditudósító bőrébe bújhatunk, aki a náci megszállás alatt Európában ragadt. Robert Hawkins persze hős amerikai, aki nem fog egy sötét pincében kuporogni, amíg összeomlik a Harmadik Birodalom, hanem fegyvert ragad, és a különböző ellenállási mozgalmaknak segítve ritkítja a nácikat.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A minap megjelent játékmenet-videó prezentálja, hányféle formában teljesíthetjük küldetéseinket. Lehetőségünk lesz Terminator üzemmódra kapcsolva mindent és mindenkit elpusztítani, csendben osonva bárkit bátran hátba lőve vagy éppen túszul ejtve élő pajzsként használni. Ha úgy szottyan kedvünk, biztos távolságból egy mesterlövészfegyverrel felvértezve téríthetjük jobb belátásra ellenfeleinket, s ha mindez túl diszkrét lenne habitusunknak, hát különféle robbanóanyagokkal is szabotálhatjuk az ellenséges hadmozdulatokat.

Steve Hart vezető producer szerint e taktikák használata nem fakultatív, érdemes lesz igazodni az adott helyzethez, mert az ellenállók számban, képzettségben és fegyverzetben nem érnek fel a Wermacht csapataival, szóval ésszel kell majd küzdeni. Az Unreal Engine 3 motorral hajtott Enemy Front június 10-én jelenik meg PC-re, Playstation 3-ra és Xbox 360-ra.