• A Gods & Monsters végül Immortals Fenyx Rising néven fog megjelenni
  • A névváltoztatást a Monster Energy kényszerítette ki

Még régebben is lehetett hallani arról, hogy az eredetileg idén februárra tervezett Gods & Monsters megújult formában és más néven fog megjelenni végül, ami néhány napja hivatalossá is vált, a múlt heti Ubisoft Forward során ugyanis bemutatkozott az "utód", az Immortals Fenyx Rising. A Ubisoft nem részletezte, hogy mi áll a címváltoztatás hátterében, csak annyit mondtak, hogy szerintük ez jobban illeszkedik az új irányhoz, de sejteni lehetett, hogy a háttérben valami komplikáltabb dolog áll: nemrég kiderült, hogy a Monster Energy az.

energiaital-gyarto-miatt-kellett-megvaltoztatni-a-gods-and-monsters-cimet.jpg

Az energiaital-gyártó cég úgy vélekedett, hogy a Gods & Monsters név megzavarhatja a vásárlókat, mivel a két védjegy túlságosan hasonló, és ők is aktívan jelen vannak a videojátékos közegben szponzorként. A kiadó pedig hiába védekezett azzal, hogy rengeteg másik játék címében is szerepel a "monster" szó, a Monster Energy-t ez nem érdekelte.

Az ügy végül nem jutott el a bíróságig, a felek azon kívül egyeztek meg egymással – a Hoeg Law YouTube-csatorna videójában bővebben is kifejtik nekünk az eset jogi hátterét. Richard Hoeg ügyvéd szerint a Ubisoft valószínűleg megnyerhette volna a pert, de ez annyi időt és pénzt emésztett volna fel, hogy valószínűleg nem érte meg nekik, ezért inkább a váltás mellett döntöttek.