• Leáll az Area F2 nevű mobilos shooter
  • A Ubisoft pert indított, mert a játék a Rainbow Six Siege másolata

Az előző héten olvashattatok arról, hogy a Ubisoft pert indított az Apple és a Google ellen, amiért nem voltak hajlandóak eltávolítani áruházukból az Area F2 nevű mobilos shootert, amely szinte teljes egészében a Rainbow Six Siege másolata - legalábbis szerintük. A történetnek pedig úgy tűnik, hamar vége lett, a fejlesztők ugyanis nemrég bejelentették, hogy a mai napon leállítják a szervereket.

ennyi-volt-a-ubisoft-per-utan-a-mai-napon-leallnak-az-area-f2-szerverei.jpg

Érdekesség, hogy a hivatalos közleményben nem tesznek említést a szerzői jogi problémákról, sokkal inkább a játék csiszolatlanságára kenik a döntést.

"A meredek tanulási görbe azt eredményezte, hogy sokan 30 perc után abbahagyták a játékot. Az okok között szerepelt, hogy nem tudják, mit kell tenniük, hogy hol vannak a célpontok és kik a csapattársaik, illetve hogy nem látják, ki ölte meg őket."

"A mi felelősségünk az, hogy megoldjuk ezt a problémát, és hosszas megbeszélés után arra jutottunk, hogy ez egy olyan gond, ami nagyszabású és mély változtatásokat, sőt, talán a dizájn teljes újragondolását igényli. Emiatt azt a nehéz döntést hoztuk, hogy leállítjuk az Area F2-t a jelenlegi formájában, hogy a további javításokra fókuszálhassunk."

A fejlesztők közleménye szerint egyébként nemcsak maga a játék áll le, hanem az Area F2-ben elköltött pénzt is lehetőségük lesz visszaigényelniük a játékosoknak.