• Nagyon komoly hangsúlyt fektetett a hűtésre a Sony a PS5 esetében
  • A hűtőventilátor és a hűtőborda mérete is jelentősen megnőtt

A Sony tegnap közzétett egy videót, melyben alapos pillantást vethettünk a PS5 belsejére, az pedig egyértelműen látszódott, hogy komoly hangsúlyt fektettek a hűtésre, miután a PS4 és a PS4 Pro igen sok kritikát kapott, elsősorban a hangos működés miatt. Az előrelépés azonban szerencsére most megkérdőjelezhetetlen, ezt pedig most képek – és persze konkrét adatok – is bizonyítják.

ennyit-javult-a-ps5-hutesi-rendszere-a-ps4-hez-kepest.jpg

Az első szembetűnő változás a hűtőventilátor átmérője, amely a PS4-nél 85 mm, míg a PS4 Pro esetében 95 mm volt, a nextgen konzolnál pedig meg sem álltak 120 mm-ig. De a hűtőborda mérete is jelentősen megnőtt, amely nemcsak sokkal nagyobb, mint a PS4 esetében, de immáron hat darab hőelvezető csövet tartalmaz. Az alábbi NeoGAF topikban további összehasonlításokat láthattok a hűtőrendszerről.

Mindezek tükrében nem meglepő, hogy az első beszámolók szerint a PS5 nemcsak nagyon halk, de a melegedéssel sincsenek gondjai. Tény, hogy ezen megoldások miatt maga a konzol is igen méretes lett, de akik számára a megbízhatóság az első, és nem a külső, azok aligha bánják ezt a kompromisszumot.

ps5-heat-pipes.png