Az Enslaved: Odyssey to the West 2010-ben csak mérsékelt sikereket tudott elérni, így a játék sosem kapta meg a folytatását, s nem is számítottunk arra, hogy három évvel a premier után még hallani fogunk erről az egyébként érdekes alkotásról -- de aztán váratlanul feltűnt a Premium Edition.

Az Enslaved: Odyssey to the West Premium Edition az ausztrál korhatár-besorolással foglalkozó hivatal oldalán jelent meg, mégpedig PC és PS3 platformra (Xbox 360-as verzióról nincs szó, pedig arra is megjelent annak idején a program), majd pedig nem sokkal később a Namco Bandai megerősítette a kiszivárgott információkat. Sajnos további részleteink nincsenek a friss kiadással kapcsolatban, de az mindenképpen jó hír, hogy az eddig konzolexkluzív játék PC-re is megjelenik, s valószínűleg a csomag a Pigsy's Perfect 10 című kiegészítőt is tartalmazza.

A Ninja Theory alkotása egyébként a 16. században írt Journey to the West regény adaptációja -- a játékban 150 évvel a jövőben járunk, amikor is a Föld romokban hever. A hősünk, Monkey egy rabszolga, kinek hajója lezuhan, majd pedig összehozza a sors egy nővel, Trippel, aki egy agykontroll fejpántot tesz rá: ez a szerkezet irányítja a mozdulatainkat, s megöli viselőjét, ha az irányító is meghal.

A feladatunk az, hogy Trippet eljuttassuk a 300 mérföldre lévő falujába, ám ehhez, át kell verekednünk magukat New York utcáin, melyet robotok járőröznek, azzal a paranccsal, hogy végezzenek ki minden embert.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!