• 1 milliárd dollárt fektettek be cégek az Epic Gamesbe
  • A Sony 200 millió dollárral fűzte szorosabbra az együttműködést

Az Epic Games bejelentette, hogy lezárult a legújabb finanszírozási folyamat, melynek keretein belül nem kevesebb mint 1 milliárd dollárt fektettek be a cégbe régi és új külső partnerek. Ezek közül kiemelkedik a Sony, amely 200 millió dollárt pumpált az Epic Gamesbe stratégiai befektetés gyanánt, ezzel is szorosabbra szőve a kapcsolatot a két vállalat között, mind a technológia (Unreal Engine), mind a szórakoztató tartalmak, mind pedig az online szolgáltatások terén.

epic-games-1-milliard-dollart-pumpaltak-a-cegbe-a-sony-is-oriasi-osszeggel-szallt-be.jpg

A többi partner között szerepel többek között az Appaloosa, a Baillie Gifford, a Fidelity Management & Research Company LLC, a GIC, a T. Rowe Price Associates, az Ontario Teachers’ Pension Plan Board, a BlackRock, a Park West, a KKR, az AllianceBernstein, az Altimeter, a Franklin Templeton és a Luxor Capital is.

Az Epic Games értéke ezzel 28,7 milliárd dollárra nőtt, az új befektetések pedig lehetővé teszik a cégóriás számára, hogy további növekedési lehetőségeket ragadjanak meg.

"Hálásak vagyunk új és korábbi befektetőinknek, akik támogatják a víziónkat. Befektetésük lehetővé teszi, hogy felgyorsítsuk a munkát az olyan közösségi élmények kapcsán, mint a Fortnite, a Rocket League vagy a Fall Guys, miközben a fejlesztőket is segíthetjük az Unreal Engine, az Epic Online Services és az Epic Games Store által" – nyilatkozta a cég alapítója és vezérigazgatója, Tim Sweeney.