• Eddig 680 millió dollárt költöttek az Epic Games Store-on
  • 73 ingyen játékot osztottak ki
  • 2020-ban is maradnak a heti ingyenes címek

Nagy adag statisztikát tett közzé az Epic Games online áruházuk, az Epic Games Store kapcsán, melyek közül a legfontosabb a 680 millió dollár - ennyit költöttek a játékosok, szám szerint 108 millió felhasználó a 2018 decemberi indulás óta.

epic-games-store-maradnak-az-ingyen-jatekok.jpg

A pénz nagyobbik fele a Fortnite-hoz köthető, ami jól mutatja, milyen durván jövedelmező játékról van szó - a többi kiadó címei "csak" 251 millió dolláros forgalmat generáltak. Pontos mennyiségeket és toplistákat nem kaptunk, annyit azonban elárultak, hogy a legnépszerűbb játékok a bevételeket tekintve a World War Z, a Satisfactory, a Dauntless, az Untitled Goose Game, az Outer Worlds, a Borderlands 3, a Metro Exodus, a The Division 2 és a Control voltak.

Kiderült az is, hogy - az eredeti "kéthetente egy" ígéretet alaposan túlszárnyalva - eddig 73 ingyenes játékot osztottak ki, közel 1500 dollár értékben és összesen több mint 200 millió példányban. A jó hír pedig az, hogy eme a szokásukat ebben az évben is megtartják: 2020-ban is számíthatunk minden héten egy-egy ingyenes címre.

epicgamesstore2019infographic1.jpg