A hét videója:

Biztosan előfordult már veletek is, hogy egy szerepjátékban eléd állított válaszlehetőségek közül hirtelen nem tudtál dönteni, ugyanis a rövid mondatokba sűrített opciók olyan talányosan voltak megfogalmazva, hogy nehéz volt kisakkozni, melyik mit is jelent pontosan. Aztán mikor végre kibökted a válaszodat, a karakter teljesen mást mondott, mint amire számítottál, ezzel olyan irányba terelve a beszélgetést, amit nem akartál.

Rémálom volna egy ilyen rendszer a való életben is, de hogy pontosan mekkora galibába keverednénk egyszerű kérdések rossz megválaszolásából, azt csak az alábbi videó tudja igazán jól szemléltetni. A remek kis anyagot a Stage 5 TV csapatának köszönhetjük, akik több hasonló, játékos témájú videót is készítettek már, így érdemes megnézni a YouTube-csatornájukat.

Már több mint egy hete kapható a BioShock: Infinite, így aki az első nap vette meg, az már minden bizonnyal legalább egyszer túl van a történeten, sőt az sem lehetetlen, hogy a második végigjátszás is megvolt. A többszöri teljesítés a történet miatt szinte indokolt, de maga a játékmenet is elég szórakoztató és változatos ahhoz, hogy kísérletezés kedvéért még egyszer végigszaladjunk a lebegő város gyönyörű utcáin.

De mi van azokkal, akik már nem akarják harmadik alkalommal is végigjátszani a programot, de még mindig szomjaznak egy kis Infinite-jóságra? Nos, ők várhatnak a záros határidőn belül érkező, egyelőre ki tudja, mit hozó letölthető tartalmakra -- vagy benevezhetnek a táblajátékra, mely már a boltok felé tart.

Igen, van, vagyis pontosabban már javában készül egy táblajáték a program eseményeire alapozva. A címe BioShock Infinite: The Siege of Columbia, melyben két vagy négy játékos a Founderst, illetve a Vox Populit irányítva eshet egymásnak, bevetve a játékból ismerős egységeket, köztük a Handyment, a Songbirdöt és a léghajókat, sőt a semleges Booker és Elizabeth párosát is befolyásolhatjuk, hogy segítsenek minket. Természetesen minden fontosabb szereplő részletesen kidolgozott figuraként van jelen, ahogy maga a játéktér is a program stílusának megfelelő díszes festést kapott.

A Plaid Hat Games berkeiben készülő The Siege of Columbia a tervek szerint a következő 2-5 hónapon belül meg fog jelenni, a végfelhasználói ára pedig 85 dollár lesz, ám ha most rendeljük elő a hivatalos oldalon, akkor csak 60 dollárt kell a pénztárnál hagyni.

Érdekességek a hétvégére – a fellegek felett

Ma már szinte kötelező, valamiféle íratlan szabály lehet, hogy egy frissen megjelent, nagy népszerűségnek örvendő játékból léteznie kell egy Minecraft-változatnak is -- az Irrational Games új üdvöskéje sem úszta meg ezt a kezelést. Az alábbi videóban láthatjuk Columbia egységkockákból megépített verzióját, aminek ha nem is teljesen, de sikerült megragadnia az eredeti helyszín csodálatraméltó stílusát.

A cosplay művészetét profi szinten művelő Tasha a StarCraft II: Heart of the Swarm megjelenésének alkalmából a Pengék Királynőjének öltözött be, s meg kell, hogy mondjam, nagyon jó munkát végzett. Irány a teljes galéria a többi képért!

Érdekességek a hétvégére – a fellegek felett

Jesper Eriksson le sem tagadhatná (és egyébként nem is teszi), hogy a Between Beasts című rövidfilmjének elkészítése során az első számú inspiráció a 2010-ben boltokba került LIMBO volt, és valóban, pont olyan, mintha a játékot néznénk. Aki tehát élvezte a veszélyes világban a testvérét kereső fiú kalandját, annak a Between Beasts is tetszeni fog, ez szinte garantált. 

Bate, ezt láttad már? Az Imagine Designs az éves rendszerességgel megrendezésre kerülő MOCathlon alkalmából építette ezt a Romboló-osztályú Reapert legóból. A projekt hivatalos oldalán részletekbe menően is megismerkedhetünk az impresszív alkotással, amit azt hiszem, minden Mass Effect-rajongó szívesen látna az asztalán.

Érdekességek a hétvégére – a fellegek felett

Andy Gilleand egyik kedvenc elfoglaltsága, hogy játékok történetét állítsa össze egy teljes „filmmé.” Ezt megcsinálta már az Uncharted-trilógiával, valamint az Assassin’s Creed első és második részével, most pedig az Assassin's Creed: Brotherhoodot vette elő, melyből egy közel három órás anyag született. A terv az, hogy az AC-sorozat többi része is hasonló kezelést kapjon.