Érdekességek a hétvégére rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója

A Counter-Strike: Global Offensive rajongói előálltak egy őrült játékmóddal: a Chicken Defusal lényege, hogy a csirke hátára erősített bombát a CT-nek hatástalanítania kell, míg a terroristáknak meg kell ezt akadályozniuk, miközben a szárnyas vígan szaladgál. Na, ennek a módnak a tiszteletére készült az alábbi videó, ami egyébként egy Saxxy 2014 pályamunka.

A Kotaku UK megtalálta, hogy Warren Spectornak és az Ion Stormnak milyen tervei voltak a Deus Ex 3-mal, mármint az eredetileg tervezett harmadik résszel, a Deus Ex: Invisible War folytatásával. A történetet illetően összesen hat variáció volt, amiből kettő került elő. A C verzió az And Then They Pull You Back In címet kapta, s egy, a sötét múltjától megszabadulni kívánó katonáról szól, akinek tetteit visszaemlékezések formájában élhetjük át. A D opció, az Infiltrate the Cult pedig egy másik katonáról és a szektában ragadt nővéréről szól, akihez vagy csatlakozik, vagy kimenti onnan őt. A két terv az alábbi képen olvasható el teljes egészében.

deus-ex-3.png

A héten a Microsoft bejelentette a Windows operációs rendszerének legújabb változatát, a Windows 10-et, amit érthető módon sokan nem értettek, hiszen logikusan a Windows 9-nek kellett volna jönnie a 8 után. Nos, a válasz érdekesebb lehet annál, hogy csak egy marketingfogás, a Redditen ugyanis az egyik fejlesztő jelezte: a régi programok miatt kellett a 10-es elnevezés.

Cranbourne azt mondta, hogy a tesztelési fázisban azt vették észre, hogy nagyon sok program lusta módon ellenőrzi, hogy a felhasználó milyen operációs rendszert használ, konkrétan ezzel a sorral megy a vizsgálat:

windows-10-kod.png

Ez annyit jelent, hogy a program megnézni, a Windows név után mi az első számjegy, és ha 9-es, akkor nem indul el, hiszen ez azt jelenti, hogy vagy a Windows 98 vagy a még régebbi Windows 95 van telepítve -- ez eddig tökéletesen működött, de akkor már baj lett volna, ha az új operációs rendszer a Windows 9 nevet kapja. A Microsoft tehát kecsesen kerülte meg a problémát.  

Más. A Destinyben rövid ideig volt egy különleges kis helyszín, a bizonyos Loot Cave, ahol lekempelve korlátlan mennyiségű zsákmányra tehetett szert a türelmes játékos. A csodás barlang azonban már nincs többé, a Bungie betömte a játék eme hibáját, de akiknek hiányzik a régi élmény, vagy esetleg a Destiny hiányában sem szeretnének kimaradni a Loot Cave közösségből, azoknak ott van az Interactive Cave Shooting Simulator.

És zárásul egy újabb videó: talán most már mindenki rá fog döbbenni arra, hogy valami tényleg nincs rendjén a felelőtlenül osztogatott „Év játéka” címekkel.