Aktuális.

Érdekességek a hétvégére -- Itt a tél!

Azt hiszem, a hét videója díjat a Metal Gear Sunrising érdemelte ki. A fantasztikus rövidfilmet Freddie Wongnak és Brandon Laatschnak köszönhetjük, akik az Amerikai pszicho stílusában mutatják be a Metal Gear Rising: Revengeance-ből Raiden egy átlagos reggelét, ráadásul a főszereplő hangját az a bizonyos Quinton Flynn biztosította, akinek az orgánumát a játékban is élvezhetjük. Egy minőségi, remekül fényképezett és nem utolsósorban látványos filmet kaptunk, amit fokozottan ajánlatos megtekinteni.

 

Akik szeretik a különböző elektromos eszközöket szabadidejükben kíváncsiságból babrálni, vagy egyszerűen csak kedvelik ezt a témát, azok minden bizonnyal hallottak már Ben Heckendornról, aki azzal csinált magának nevet, hogy ötletes módokon alakított át konzolokat -- többek között készített már egy Xbox 360 laptopot, illetve egy lemezadagolót a konzoljához. Aki látta már munka közben az tudja, hogy egy nagyon ügyes emberről van szó, aki érti a dolgát, így igazándiból nem is lepődünk meg a legújabb ötletén, de azt mindenképpen meg kell hagyni, hogy ambiciózus az elképzelés.

Ben Heck ezúttal azt találta ki, hogy egyetlen házba építi össze a PlayStation 3-at, az Xbox 360-at és a frissen megjelent Nintendo Wii U-t, megalkotva ezzel a tökéletes konzolt. Nagy szerencsénkre a folyamatot videóra rögzítik, s az elő rész már el is érhető.

Ha engem kérdeztek, akkor az egyik legjobb vígjáték a Csupasz Pisztoly-sorozat, illetve az azt megelőző, kriminálisan csak hat részt megélt Nagyon különleges ügyosztály, sőt így most hirtelen nem is jut eszembe semmi, amelyen ilyen jót nevettem volna, vagy az elmúlt években meg tudta volna közelíteni ezeket. Igazi klasszikusok, amiket nem lehet elfelejteni és vétek kihagyni, így közel áll a szívemhez az alábbi, a DayZ-ben készült videó (itt a kulisszák mögé is benézhetünk), mely a sorozat és a filmek főcíme előtt tiszteleg. 

És ha már a DayZ-nél tartunk, nem mehetünk el a DDay Hollywood produkciója mellett. Az Apocalypse DayZ a jól ismert játékot kiparodizáló sorozat, melynek készítői most szeretnének egy második, összetettebb évadot összehozni. Ennek céljából készítették el az alant látható első részt, ami képet ad arról, hogy mire számíthatunk a teljes anyagban, ha összegyűlik a szükséges pénz, ugyanis ez a projekt is a közösség jóindulatából szeretne összejönni -- a srácok 10 ezer dollárt kérnek az Indiegogo portálon

Hosszú utat tettünk meg az oszcilloszkópos tenisztől a HD-felbontású God of Warig, de az ezen a linken elérhető .gif-gyűjtemény segít abban, hogy visszaemlékezzünk, honnan indult a játékipar.

A Kotaku összegyűjtött néhányat azokból a számtalan kikacsintásokból, amiket a fejlesztők a sorozat rajongói számára pakoltak be a Mass Effect 3 utolsó letölthető tartalmába. Természetesen a videók megtekintése magával vonja azt, hogy a végső küldetés csattanóját lelőhetjük magunknak, így aki még tervezi, hogy később megveszi a bővítményt, az maradjon távol, mindenki más pedig kattintson erre a linkre.

A minidelirium nevet használó rajongó több mint 200 órán át gürcölt azzal, hogy elkészítse ezt a 170 cm magas, tehát nagyjából életnagyságú Zelda papírszobrot, de biztos vagyok abban, hogy mikor az utolsó hajtást és ragasztást elvégezte, büszkeséggel tekintett a kész munkájára. Nagyon szép lett, akárcsak a többi.

1-zelda.jpg 3-zelda.jpg 2-zelda.jpg

 

Alejandro Pereira egy egyszerűen gyönyörű Skyrim-szobrot készített. Az alany a játék főszereplője, a legendás Dragonborn, ki képes arra, hogy eltegye láb alól a vidéket terrorizáló sárkányokat. A mű elkészítése során az alkotó a játékból bányászta ki a hivatalos modelleket, hogy tökéletes legyen az egyezés, majd jó minőségű poliészter felhasználásával elkészítette a talapzattal együtt kicsivel több mint 40 cm magas figurát, amit aztán kézzel megfestett, illetve szintén saját kezűleg elkészített ruhadarabokkal és páncélzattal egészített ki.

Ahogy az sejthető, a Dovahkiin-szobor nem olcsó mulatság, s nem is sorozatgyártásban készül: Alejandro az olcsóbbik, 300 dollárt kóstáló verzióból mindösszesen ezer darabot készít, míg a kicsivel drágább, 330 dolláros, tűzgolyót tartó kiadásból 500 darab készül. Akinek esetleg felkeltettem a figyelmét, az a Gaming Heads hivatalos boltjában rendelheti elő (szimpla, prémium) ezt az év vége felé esedékes gyönyörűséget.

 1-skyrim-szobor.jpgskyrim-szobor.jpg 3-skyrim-szobor.jpg