• Kalifornia állama beperelte a Blizzardot
  • A stúdió ugyanis szerintük egy kifejezetten kirekesztő és szexista közeg
  • Sok női alkalmazott zaklatásra, fogdosásra és diszkriminációra panaszkodott

Elég komoly botrány robbant ki ma reggel a Blizzard körül, mikor kiderült, hogy Kalifornia állama beperelte a stúdiót, méghozzá a női alkalmazottak folyamatos diszkriminálása és zaklatása miatt. A vád szerint a csapat sok volt alkalmazottja arra panaszkodott, hogy a stúdiónál olyan hangulat uralkodott, mint egy egyetemi testvériségben: a férfi alkalmazottak sokszor nap közben is ittak, miközben illetlen megjegyzésekkel és szexista kijelentésekkel bombázták női kollegáikat.

blizzardentertainmentlogosvg.png

Mindez azonban nem minden, sokan ugyanis fogdosásra és folyamatos zaklatásra panaszkodtak, valamint az is felmerült, hogy hiába fordultak a HR-hez vagy a vezetőkhöz, érdemi segítséget sehol sem kaptak. A botrány kirobbanása után nem sokkal pedig a közösségi médiát is ellepték a Blizzard egykori alkalmazottjainak posztjai, akik mind hasonló problémákkal szembesültek a stúdiónál eltöltött éveik alatt.

Az Activision Blizzard egy közleményben reagált a fenti vádakra, melyben leírták, hogy ilyesmi náluk biztosan nem történt, a per pedig egy roppant felelősségtelen húzás néhány számonkérhetetlen állami bürokratától.