Nem csak dereng, vakítóan világit az a fény az alagútban, hiszen végre sikerült hírt szerezni a játék demójáról, melynek érkezési dátumát ugyancsak homály fedte, egészen a mai napig. Ma ugyanis a GameSpot nevű neves külföldi online magazin letöltés szekciójában megjelent egy hír, miszerint a demó két napon belül elérhető lesz az olvasók számára. A hír alján egy kijelző számol vissza a demonstráció megjelenéséig, mely jelen pillanatban 1 napot és 15 órát mutat.

Az oldal információi szerint a demó nem lesz túlságosan hosszú (körülbelül 10 perc játékidőt fog biztosítani), viszont tartalmazni fog egy teljes bossfightot, azaz főellenfél elleni harcot. A játék mellé kapunk egy beépített benchmark programot is, mellyel próbára tehetjük konfigurációnkat, és megláthatjuk, mennyire izzasztja meg gépünket a kétségtelenül gyönyörű grafika.

Érkezik a Devil May Cry 4 demójaBár már korábban is hírt adtunk róla, íme egy összefoglaló a PC-s verzió tartalmából azoknak, akik nem lennének képben a játékot illetően. A konzolos változatot szó szerint felturbózzák, hiszen a DMC 3 portjához hasonlóan itt is megjelenik a Turbo mód, mellyel felgyorsíthatjuk (és így még látványosabbá tehetjük) a harcot. Kapunk továbbá egy Legendary Dark Knight módot, mely bekapcsolása esetén a játék alaposan próbára teszik gépünk számítási teljesítményét, mivel rengeteg ellenféllel árasztja el a pályát, így srófolva még magasabbra a nehézségi szintet. Az átvezető jelenetek a konzolos verzió 30 képkocka/mp sebességével szemben itt akár 120 fps-sel is foroghatnak, és természetesen a magasabb felbontásnak hála a játék még szebb lesz, mint korábban. Végezetül, a DMC 4 támogatni fogja a DirectX 9-et és 10-et is, valamint a Games for Windows logó is ott fog pihenni a dobozon, így  a Windows XP-vel és a Windows Vistával rendelkező játékosoknak sem lesz problémája a játék futtatásával. Egy DX10-es kártya birtokában pedig igazán szemet gyönyörködtető látványban lehet részünk.

Nincs más hátra, mint türelmesen várni a demó megjelenését, majd azt követően a teljes játék érkezését, mely így már tényleg csak hetek kérdése.