A kanadai, független Klei Entertaiment látványosan robbant be az iparba, hiszen már első játékuk, a 2006-os Eets is sikert aratott, az igazi ismertséget azonban mindenképpen a 2010-es Shank hozta el számukra. És bár ennek második része nem durrant akkorát, a tavalyi Mark of the Ninja ezt hamar elfeledtette velünk: a gyönyörű és okos, lopakodós platformjáték elnyerte mind a játékosok, mind a kritikusok kegyét (Wilson kolléga 2012/13-as számunkban 90%-kal jutalmazta). Nem csoda, hogy a rajongók azóta is rágják Jamie Cheng és csapata fülét valami plusz tartalomért -- a dolog azonban nem ilyen egyszerű, hiszen a Klei komplett egészként tekint a játékra, melyhez nem lehet csak úgy hozzácsapni valamit.

A folyamatos nyaggatás miatt azonban a srácok mégiscsak elgondolkodtak a dolgon, és végül kitaláltak egy áthidaló megoldást, amely idén nyáron egy Mark of the Ninja Special Edition DLC nevű csomagban ölt testet, hogy kielégítse a közösség igényét. Ebben a következőket találjuk:

  • Egy új pálya, mely egy visszaemlékezés Dosan, névtelen hősünk tetoválóművészének múltjába, amelynek végkicsengése végül megalapozza az alapjáték sztorivonalát.

  • Egy új játékstílus (benne egy nem halálos leterítéssel), amely egyfajta hibrid halálos/nem halálos megközelítést eredményez.

  • Két új eszköz, egyik a lopakodós stílushoz, a másik a sokkal közvetlenebb kontaktushoz. Ezek, csakúgy, mint az újfajta stílus, az alapjátékban is használhatók, elérhetők lesznek.

  • Végül pedig rengeteg fejlesztői kommentárt is kapunk a teljes játékhoz; ezek között lesznek a fejlesztés körülményeit taglaló szövegek épp úgy, mint anekdoták vagy épp történelmi érdekességek. Külön kiemelendő, hogy a kommentárokat nemcsak angolul, de franciául, olaszul, németül, spanyolul és japánul is meghallgathatjuk, a fordításhoz pedig a készítők igénybe vették a fent emlegetett közösség tagjainak segítségét is.

A Mark of the Ninja Special Edition DLC, ahogy említettem, idén nyáron fog megjelenni Steamen és az Xbox Live Arcade rendszerén. A Klei egyébként a friss anyagot kiviszi a PAX Eastre, amelyre március 22-24. között kerül sor, így talán kapunk majd belőle képeket vagy videót is, addig érjétek be az alapjáték képeivel.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!