A Remedy hivatalosan a 2005-ös E3-on jelentette be a játékot next-gen konzolokra és PC-re. Egy év múlva megállapodást kötöttek a Microsofttal, mely szerint Alan Wake rémálma kizárólagosan Xbox 360-on és Windows Vistán kel életre, ráadásul ez volt az a cím, amivel az Intel négymagos processzorait demózták. Aztán 2009-ben jött a hidegzuhany: a Bright Falls-i kalandozás csak az MS konzoljára érkezik, és ez így is történt -- a játék aztán azzal híresült el leginkább, hogy ez volt 2010-ben a második legtöbbet warezolt X360-as cím a Call of Duty: Black Ops mellett, több mint 1,1 millió illegális letöltéssel (mert konzolon is van kalózkodás, de ezt tényleg csak zárójelben). A legfrissebb hír pedig az volt, hogy érkezik az American Nightmare című XBLA expanzió -- egészen mostanáig.

Ma ugyanis a hivatalos fórumon felbukkant pár kép, mely szerint a Steam regisztrációs adatbázisában megtalálható az Alan Wake, és ez „véletlenül” nem kerül bele -- annak idején a Sonic Generations PC-s verziója is hasonlóképpen szivárgott ki. A hozzászólásban beidézik a Remedy alelnöke, Aki Järvilehto egyik mondatát is, mely így szól: „We have received feedback from a lot of PC gamers, and I have to admit that yes, we somehow ignored that. Let’s see if in the near future we could have some positive news to tell you about dating!”, azaz magyarul: „Sok PC-játékostól kaptunk visszajelzést, és el kell ismernem, hogy bizonyos értelemben nem törődtünk ezekkel. Meglátjuk, hogy a közeljövőben tudunk-e pozitív híreket mondani nektek a megjelenési dátumról!”.

Hozzá kell azonban tennem, hogy a fórum egyik látogatója szerint az idézet pontatlan, ugyanis az eredeti interjú, amiben az ominózus kitétel szerepel, finn nyelven készült, és szerinte abban nem szerepel a „dating” szó, ez a Google Translate hibája, a mondat második fele helyesen így szól: „tudunk-e pozitív híreket mondani nektek ezzel kapcsolatban.” Miután finnül sajnos nem tudok, ezt a kérdést hagyjuk nyitva egyelőre... Azt sem szabad elfelejteni, hogy a játék kiadója és jogtulajdonosa a Microsoft, tehát az biztos, hogy ha lesz is PC-s verzió, az a Games for Windows LIVE rendszeréhez lesz kötve -- bár ez még nem zárja ki a steames regisztrációt, ahogy ez például a Fable III esetében is működik.

Akárhogy is, egy halvány reménysugár megint felbukkant, de igazából csak akkor szabad elkezdenünk örülni, ha hivatalos megerősítés vagy bejelentés érkezik...