• Új robottechnológiát szabadalmaztatott a Sony
  • A rendszer figyeli a játékos érzéseit
  • Ezek alapján egy valódi robot támogatja a játékost

Bizonyára mindenki tisztában van azzal, hogy egy szabadalom önmagában még nem jelent semmit, hiszen a tech-óriások folyamatosan igyekeznek levédetni az új ötleteket, függetlenül attól, hogy végül megvalósulnak-e ténylegesen, és ha igen, akkor milyen formában. A Sony egyik tegnap frissített szabadalma mellett mindenesetre nem tudunk elmenni szó nélkül, hiszen nem elég, hogy videojátékokhoz kapcsolódik, de igazán újszerű és előremutató is egyben - amellett, hogy picit talán félelmetes is.

erzo-robotbaratot-fejleszt-a-sony-a-maganyos-jatekosok-szamara.jpg

A technológia lényege, hogy egy rendszer folyamatosan figyelni, milyen érzéseket vált ki a játékosból az adott játék, egy robot pedig ezeknek megfelelően igyekszik szimpátiát és együttérzést kiváltani.

Az egész elsőre akár még bődületes baromságnak is hangozhat, ugyanakkor a szabadalom szerint az ötlettel arra a megállapításra alapoznak, miszerint a játékosok sokkal motiváltabbak, ha valaki nézi őket. Aki azonban magányosan játszik, azt nyilván nem nézki senki, ezért jól jöhet egy robotbarát, aki osztozik az illető örömében és bánatában. Szó szerint, hiszen a robot nemcsak motiválna, de az érzéseinket is átvenné.

Még egyszer hangsúlyozzuk: ez egyelőre nem több egy nyers ötletnél, amit levédettek, a Sony ugyanakkor már korábban is próbálkozott a robottechnológia terén - gondoljunk csak az AIBO-kutyákra. Hogy tényleg lesz-e belőle valami? Ezt legfeljebb a japán cégóriás tudhatja...