Ha az eSportra gondol az ember, akkor FPS-ek, stratégiai játékok és MOBA-k jutnak az eszébe, a fogalmat azonban itt az ideje bővíteni, hiszen immáron a Just Dance is a legkompetitívebb játékok sorába tartozik, miután az Electronic Sports World Cup egyik eseményévé vált a táncos játék.

A selejtező július 25. és szeptember 21. között lesz, természetesen online lebonyolításban, ám a 20 legjobb nevező már egymás előtt bizonyíthatja, hogy ő a táncparkett koronázatlan királya, ugyanis Párizsban lesz a döntő, október 30-án. A választott játék a Just Dance 2014.

A bajnokság szervezőinek magyarázata szerint a versenyszerű játékoknak be kell fogadniuk minden játékost, a kiadók közreműködésével kell készülniük és olyan technológiát felvonultatniuk, amik közelebb hozzák a játékost és a programot. Ezeknek a követelményeknek mind megfelelt a Just Dance, de valószínűleg a Ubisoft lobbija is vastagon benne volt a dologban, ez ugyanis az egyik legnépszerűbb sorozata a franciáknak.

Ti mit gondoltok: belefér az eSport definíciójába a táncolás, vagy ez a szubkultúra inkább maradjon a heves kattintások mellett, s ne hígítsák fel egy ilyen casual programmal?