A Xiaomi már nemcsak a „filléres” telefonjairól nevezetes, egyre inkább megveti a lábát a prémium kategóriában is. Ami a Samsungnak a Galaxy S széria, az a Xiaominak a Mi sorozat, amelynek legújabb tagja, a Mi 11 hamarosan elérhető lesz Európában is a lehető legfejlettebb hardverrel, legfejlettebb megoldásokkal. Lássuk!

A Xiaomi Mi 11 tényleg a lehető legfejlettebb hardvert kapja, hiszen a világon ez az első telefon, melyben a Qualcomm Snapdragon 888 rendszerchip működik, mellette pedig 8 GB RAM és 128 GB / 256 GB háttértár található. Ehhez társul még egy háromtagú hátoldali és egy 20 megapixeles előlapi kamerarendszer, ami a Xiaomi ígérete szerint felveszi a versenyt a professzionális DSLR és MILC gépekkel is.

xiaomi-mi-11-01.jpg

A fő szenzor 108 megapixeles, mellette pedig egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű, és egy 5 megapixeles makró lencse teszi lehetővé lenyűgöző fényképek elkészítését, ráadásul nemcsak JPEG-ben, de akár RAW formátumban is lehet felvételt készíteni, akár videómódban is. Utóbbiban különböző kreatív opciók bekapcsolásával lehet különböző hatásokat elérni, például tükörvilágot létrehozni, de arra is lehetőség van, hogy az AI Erase 2.0 használatával eltüntessük a képekről a zavaró dolgokat.

További tulajdonságok: 6,81 hüvelyes, WQHD + felbontású, 120 Hz képfrissítéssel rendelkező, AMOLED DotDisplay kijelző, ez alá került az ujjlenyomat olvasó. Harman hangszórók, folyadékhűtés, dual nano SIM, dual 5G támogatás, 4600 mAh-s akkumulátor, amit vezetékesen és vezeték nélkül, 50 wattos gyorstöltéssel is fel lehet tölteni. Az operációs rendszer természetesen Android 10, melyen a MIUI 12.5 fut, mely sok szempontból fejlettebb felhasználói élményt kínál a szoftver előző verziójához képest.

xiaomi-mi-11-02.jpg

A nagy kérdés, hogy mindez mennyibe kerül? Nos: sokba. A 8 / 128 gigás verzió 300 ezer, a 8 / 256 gigás verzió 320 ezer forintba fog kerülni. A Xiaomi 3 teljes év garanciát, és 1 éves kijelző garanciát vállal a telefonra, így sokáig biztonságban lehet tudni a készüléket. Megjelenés pár héten belül.