EVE Online: kedden tágul az univerzumAz EVE Online: Second Genesis 2003 májusában startolt, és már az év decemberében megérkezett első bővítése, a Castor. Az első igazán nagy univerzum-tágulás, az Exodus, 2004 novemberében történt meg. Ez két további fejezettel bővült, a 2005 júliusában megjelent Cold War, és a 2005 decemberében debütált Red Moon Rising címekkel. Az újabb nagy expanziónak tehát már valóban itt volt az ideje.

A birodalom megteszi az utolsó lépéseket a háború felé. Nyolc új, feltérképezetlen régió nyílik meg a kalandvágyó pilóták előtt, a hatalmas étvágyú hadigépezet kielégítésére a kiaknázatlan források mesés gazdagsággal kecsegtetnek csakúgy, mint a titkokat rejtő, űrben sodródó roncsok, de akik csapatban tevékenykednek, a részfeladatok elvégzésére akár szerződéseket is köthetnek. A felfedezők biztonságban érezhetik magukat, hiszen az új fegyvertechnológiák, csatahajók és cirkálók továbbra is biztosítják, hogy ők legyenek az EVE univerzumának urai.

A Revelations beépítésére, a szerverek optimalizálására és felturbózására november 28-án, kedden kerül sor, magyar idő szerint hajnali 3 órakor elsötétül az ég, hogy aztán az EVE univerzum 24 óra múlva feltárja új titkait (a játék minden bővítése ingyenes, csak a havidíj terheli a pilótajelölteket). Decemberben lesz még egy kis fejlesztés, ekkor kerül sor ugyanis a hangkommunikáció élesítésére, ezt követően a kozmosz urai akár élőszóban is megbeszélhetik majd ügyes-bajos dolgaikat. Hipertérugrásra felkészülni!