• Megváltoztatható lesz a PSN nevünk
  • Csak PS4-en és a weben keresztül tehetjük meg
  • Az első alkalom ingyenes, a többiért fizetni kell
  • Nem minden játék támogatja a szolgáltatást
  • Vannak veszélyei a váltásnak

Véssétek be a naptárba április 10-ét, – már akit érint – mától ugyanis megváltathatjátok a neveteket a PlayStation Networkön. Azért a fejlesztésért már nagyjából azóta esdekelnek a felhasználók mióta létezik a PSN, szóval biztosan sokan lesznek, akik igénybe szeretnék venni a szolgáltatást. Nekik viszont érdemes tudniuk, mibe vágjak bele a fejszéjüket, mielőtt nekiesnének az in-game nevük átírásának.

Először is a szolgáltatást csak PS4 konzolon, illetve a weben keresztül lehet igénybe venni, vagyis a PS3, illetve Vita készülékeken keresztül nem vihető végbe a változtatás. Az első névcsere ingyenes, a többi alkalomért viszont fizetni kell, hogy elkerüljék a végtelen változtatások lehetőségét. Az alapdíj 10 dollár, PS+ tagoknak viszont csak 5 dollárba fog fájni, ha több alkalommal akarnak nevet cserélni, és díjmentesen válthatunk vissza a korábban használt nickekre. Minden általunk használt felhasználónév hozzáadódik a fiókunkhoz, így azt más nem kaparinthatja meg.

A váltásnak azonban van hátulütője, mivel nem minden játék támogatja a szolgáltatást. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy miután végbe ment a csere számos játék esetében problémák merülhetnek fel, amik eltérő gondokat generálhatnak. Egyes játékoknál apróbb bakival találkozhatunk, például játékon belül a régi felhasználónév marad megjelenítve, míg másutt elvesztjük a mentésünket. A Sony listába szedte a gond nélkül futó, némi hibával futó és kritikus gondokkal futó játékokat.

psniwejds.jpg