A Dear Esthert fejlesztő csapat egy új játék fejlesztésébe kezdett, ám nem kell aggódni: ezúttal nem egy interaktív történetet kapunk, amiben igazából semmit nem tud csinálni a játékos, ugyanakkor ne is egy hagyományos programra számítsunk.

Az Everybody's Gone to the Rapture névre keresztelt alkotás egy kis városban, Shropshire-ben játszódik egy órával a világ vége előtt. A játékosoknak az a feladata, hogy a hátralévő 60 percben minél jobban ismerkedjenek meg a körülöttük lévő világgal. A tervezők szeretnék bemutatni, hogy egy városka és annak lakói hogyan viselkednének, ha tudnák, hogy nagyon hamarosan vége mindennek -- a válasz szerintük nem pánik lenne, inkább csak kellemetlenség.

Everybody's Gone to the Rapture

A nyílt világú belső nézetes programban lehetőségünk van kapcsolatba lépni a játékban található tárgyakkal, valamint beszélgetni a még jelenlévő emberekkel. Összesen hat lakost találhatunk meg, ám a csapat azt még nem döntötte el, hogy igazi emberekként ábrázolják őket, vagy absztrakt módon, az ott élt lakó emlékfoszlányaként. Bárhogy is lesz, a Dear Estherthez képest egy sokkal interaktívabb játékot kapunk, amit érdemes lesz többször is végigjátszani, hiszen a 60 perc alatt nem láthatunk majd mindent.

A CryEngine 3-at használó Everybody's Gone to the Rapture valamikor jövő nyáron fog megjelenni, kizárólag PC-re.