Jön az év vége, a filmstúdiókban is kezdenek alább hagyni a munkálatok, így a héten hírből viszonylag kevés, trailerből annál több jött ki, hiszen már mindenki a jövő évre készül. Ráadásként megtudtuk, mely színészeket, filmeket, sorozatokat és előadókat jelölték a 73. Golden Globe-díjra. Vágjunk is bele.

Filmek

Húsz év után a TriStar folytatja a Transpottingot. A fedélzeten mindenki ott van, aki részt vállalt az első epizód sikerében: újra Danny Boyle rendezi a filmet és John Hodge írta a forgatókönyvet (Irvine Welsh Pornó című regénye alapján), a színészek közül pedig visszatér Ewan McGregor, Ewen Bremner, Robert Carlyle és Jonny Lee Miller is. A forgatás jövőre kezdődik meg.

A Netflix folytatást készít Ang Lee tizenöt éves mesterművének, a Tigris és Sárkánynak. A rendezést ezúttal Juen Wo-Ping vállalta magára, aki olyan filmekben vett részt harcművészeti koreográfusként, mint a Mátrix és a Kill Bill két része. Persze nem kezdő rendező, 1978 óta több tucat filmet készített már el, bár ezek java hazájában ismert. A főszerepben az első részben is játszó Michelle Yeoh-t láthatjuk, mellé csatlakozik Donnie Yen, Harry Shum Jr. és Jason Scott Lee. A Crouching Tiger, Hidden Dragon: Swords of Destiny-t 2016. február 26-tól láthatjuk az IMAX mozikban és a Netflixen egyaránt. Mindehhez már egy trailer is van:

Kill Bill 3? Nos, Quentin Tarantino szavai szerint „nagyon is lehetséges”, hogy elkészül a harmadik felvonás. Tulajdonképpen eddig csak azért nem vágott bele, mert szerette volna, ha Beatrix Kiddo a viszontagságai után „legyen egy kis ideje magára és a lányára.”

Az AXN Hungary mutatta be a Star Wars 7. részének, Az ébredő Erőnak az első két, magyar TV spotját.

Emellett természetesen kaptunk új angol TV sportot is, mert hát így hét már nem telhet el.

Az igazán érdekes azonban nem ezek, hanem egy kínai trailer, ami rengeteg új jelenetet tartalmaz, és bizony ebben már a történet részletei is meg lettek szellőztetve, így megtekintése csak azoknak ajánlott, akik nem ódzkodnak a spoilerektől.

Bemutatkozott Steven Spielberg új filmje is, A barátságos óriás. Spielberg és a Disney első közös filmje egy mesekönyv adaptációja, amiben egy kislány összebarátkozik egy óriással. A film 2016. július 1-jén kerül a mozikba – nálunk valószínűleg 1-2 hetes csúszással a Disney ránk vonatkozó szankciója miatt.

2016-ban mutatják be az utolsó négy Harry Potter-filmmel berobbant David Yates rendezte The Legend of Tarzant. Az Alexander Skargard, Margot Robbie, Christoph Waltz, Samuel L. Jackson és Djimon Hounsou főszereplésével készült mozi nem eredettörténet, hanem ott veszi fel a fonalat, amikor Tarzan már Angliában él lordként, és kereskedelmi küldöttként kell visszatérnie Kongóba. A trailer egész bíztató.

Nyilvánosságra kerültek a 2016-os Golden Globe-díj jelöltjei, a teljes listát a rendezvény honlapján magatok is átfuthatjátok. Olyan filmeket találhattok rajta, mint A mentőexpedíció, a Mad Max: A harag útja vagy az Agymanók, olyan sorozatok mellett, mint a Trónok harca és az Orange is the New Black.

A 2014-es Tini nindzsa teknőcök nem volt valami nagy szám, bár személyes véleményem szerint kikapcsolódásra pont megfelelt. A folytatás viszont úgy tűnik, még jobban rágyúr a klasszikus képregények és rajzfilmsorozat hangulatára, hiszen a négy teknős, Zúzó és Szecska mellett immár Rocksteady (Stephen Farrelly), Bebop (Gary Anthony Williams) és Casey Jones (Stephen Amell) is beköszön a Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadowsban. Természetesen visszatér a korábbi epizód összes szereplője: Johnny Knoxville (Leonardo), Alan Ritchson (Raffaello), Noel Fisher (Michelangelo), Jeremy Howard (Donatello), Tony Shalhoub (Szecska) Megan Fox (April), Brian Tee (Zúzó) és Will Arnett (Vernon). Dave Green filmje a trailer alapján látványban sem fog hiányt szenvedni.

Magyar premierek december 17-én:

  • Star Wars: Az ébredő Erő
  • Száva – A szív harcosa
  • Hajnali ház
  • Cowboyok
  • Ég és jég között

Sorozatok

Az HBO közzé tett egy trailert, amivel egyrészt elbúcsúztatja a 2015-ös évet, másrészt, beharangozza a 2016-ban esedékes új műsorait, új sorozatait és még futó szériáinak új évadát, így például láthatunk néhány jelenetet a Trónok harcából is.

Jon Bokenkamp szerint az NBC berendelte a Feketelista negyedik évadát. Emellett a Showtime zöld utat adott a Homeland: A belső ellenség hatodik és a The Affair harmadik évadának, míg az HBO A hátrahagyottak harmadik évadára adott engedélyt – bár a csatorna programigazgatója, Michael Lombaro szerint ez egyben az utolsó évad is lesz. Mindemellett a Fox is berendelte a Wayward Pines második évadát.

Trailert kapott a januárban a harmadik évaddal visszatérő Fekete vitorlák.

Knight Rider reboot? Folytatás? Jótékonysági felhívás? Poén? Jó kérdések, óne válasz. A honlapon is csak annyi van, hogy coming soon. De legalább van egy videónk, amiben az eredeti Michael Knight, azaz David Hasselhoff és KITT szerepelnek.

A végére pedig legyen egy X-akták poszter, úgyis régen volt már ilyen.

X-files